Edytory nutowe

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Finito
Re: Edytory nutowe

Post autor: Finito » czwartek 01 sty 2009, 23:55

...

A przy okazji...Mozesz/cie poradzić mi jakąś kartę, bo w tym temacie jestem zupełnym laikiem;-)
...

Zdaje się , że mylisz pojęcia . Nie szukasz szybkiej karty - dobrej może tak. Co do szybkości to raczej szybki komputer....

Jaki komp (mniej wiecej) byś radził do Finale 2009 i tych wszystkich wirtuali typu Garritan i EastWest. Czy dwurdzeniówka Athlon 2800 wystarczy?

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Re: Edytory nutowe

Post autor: Mariusz1333 » niedziela 22 lut 2009, 16:30

...Czy istnieje sekwencer, na którym można pisać swobodnie nuty przy wykorzystaniu oczywiście instrumentów wirtualnych?

Słyszałem np o Digital Performer i innych ale jakoś do mnie nie przemawiają. Wogóle nie ma w nich mowy o partyturach. A przy okazji chciałbym też by ten program miał możliwość wydrukowania partytur.
Finito...
Finito, czy rozpracowałeś temat?
Ja nie mogę znaleźć (oprócz linków z crackami) cen Sibeliusa v5 i Finale 2009.
Zwłaszcza Sibelius na stronie podaje adres http://www.mbspro.com.pl a tam w cenniku - pustka.
Czy kupiłes jeden z tych dwóch i jakie są wrażenia.

Moze inni sie wypowiedzą. Który z nich lepiej sie nadaje do wpisywania wszelkich oznaczeń muzycznych , np jak łuczki, tryle, mordenty, itp i oczywiscie żeby potem to grało... (tzn nie "wogóle grało" ale żeby te wstawki były właściwie interpretowane).

ODPOWIEDZ