Pytanie o iMac-a

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Pytanie o iMac-a

Post autor: matiz » poniedziałek 29 gru 2008, 22:46

Wątek nie jest aż tak śmieszny jak się może wydawać.
Kolega pyta czy iMac jest głośny i czy wygodnie się na nim pracuje.
Jedni mówią tak drudzy tak. Drudzy, że nie.
To nie jest odgrzewanie tematu Mac vs. Pc.

To nie. Pisalem - na to pytanie odpowiedz padla, pare razy. To znaczy czy jest glosny. Bo czy sie wygodnie pracuje, to...

Maki kosztują więcej niż odpowiadające im osiągowo pecety, natomiast oferują coś niepowtarzalnego. Makową ideę sprzętu i oprogramowania.
Nie zajmujesz się niczym. Nie defragmentujesz dysku. Nie masz antyvira.
Twój komp po dwóch latach uruchamia się tak samo szybko mimo, że zainstalowałeś 100Gb softu.

Ja na pececie nie defragmentuje, na maku tez nie
Chodzi mi jednak o to, ze pytajacy juz podjal decyzje, co wiecej, juz jest w drugim obozie i jak kazdy neofita musi sie wykazac - wiec dla niego problem rozbudowy imaka po prostu nie istnieje, nie trzeba sie zastanawiac nawet, bo to przeciez dobry komputer, najlepszy. Nie dopuszczamy mysli, ze programy steinberga z przyczyn fundamentalnych nie beda na maku dzialac tak dobrze jak na pececie, a niektorych w ogole nie ma, pozostaje logic... Nie zamierzam nikogo namawiac, bo mi wszystko jedno, to sa narzedzia, uzywam po prostu lepszych albo tanszych, tylko mnie to smieszy, i to napisalem...

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » poniedziałek 29 gru 2008, 23:49

W domu używam Maca, trzech PC-tów i wiem, że każdy służy dobrze do innych celów.
Nie jestem żadnym neofitą. Mój Cubase 4 chodzi wyśmienicie na Leopardzie i nie mam ani jednego powodu, żeby na niego narzekać.
Nie jestem sprzedawcą maców ale jesli coś działa dobrze i ja jestem zadowolony to forum jest między innymi po to żeby to wyrazic.
Make music no war jak pisali starożytni Amerykanie.
Pozdrawiam.
[addsig]
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 30 gru 2008, 00:14

...Nie jestem żadnym neofitą... ...Make music no war jak pisali starożytni Amerykanie...

Spoko. Jak widać, po prostu jesteś świadomym sprzętu z którego korzystasz. Uwierz jednak, iż nie stanowisz większości. Nawet na tym wydawałoby się zawodowym forum.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ