likwidacja sybilantów
W ostatnim numerze estrady było napisane ze doświadczenirealizatorzy aby zlikwidować sybilanty oddalają wokaliste od mikrofonu i ustawiają mikrofon pod pewnym kątem czy ktoś mógłby mi przybliżyć tą technike jaki kąt to powinien być jaka odległość ma być od tego mikrofonu i jak bardzo jest to zależne od rodzaju mikrofonu dodam jeszcze że chodzi mi o wokal hiphopowy.
robie bity
Re: likwidacja sybilantów
...W ostatnim numerze estrady było napisane ze doświadczenirealizatorzy aby zlikwidować sybilanty oddalają wokaliste od mikrofonu i ustawiają mikrofon pod pewnym kątem czy ktoś mógłby mi przybliżyć tą technike jaki kąt to powinien być jaka odległość ma być od tego mikrofonu i jak bardzo jest to zależne od rodzaju mikrofonu dodam jeszcze że chodzi mi o wokal hiphopowy....
Ustaw mikrofon prosto, na wysokości czoła mniej więcej, złóż pop filtr. Ustaw się w odległości mniej więcej na 5-6 palców (w pionie), po czym wyceluj mika przechylając go w rejon czubka nosa. skoryguj pop filtr.
Ustaw mikrofon prosto, na wysokości czoła mniej więcej, złóż pop filtr. Ustaw się w odległości mniej więcej na 5-6 palców (w pionie), po czym wyceluj mika przechylając go w rejon czubka nosa. skoryguj pop filtr.