autor: lakiernik » poniedziałek 17 lis 2008, 07:52
nie umiesz obsluzyc przezuc sie na lopate - ale nie mow ze porazka czy dziadostwo bo i mv i mpc to genialny sprzet........
Zbynia a pracowałeś kiedys na MV ? z tego co wiem to działałeś na MPC4000 i zapewniam ,że przesiadka z MPC na MV jest mocno bolesna.....
MV nie jest badziewiem bo ma super możliwości ,ale chcę powiedzieć że system pracy na MV jest prawie identyczny jak w kompie, a możliwości MV w porównaniu do kompa są poprostu śmieszne. Dlatego uważam ,że zakup MV mija się kompletnie z celem, bo przecież kupujemy hardware po to żeby zmienić system pracy z soft'owego na hardware'owy ! Za cenę MV mam laptopa+abletona+pady+VST=wszystko na temat. Co innego jesli chodzi o MPC4000 - system pracy jest właśnie hardwerowy a brzmienie niesamowite, choć wiadomo że każda karta choćby E-mu brzmi równie dobrze, ale MPC ma właśnię tę różnicę której nie ma MV w odniesieniu do kompa...Solid,Hard, Easy Pozdrawiam
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman