Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
hemisys
Re: Tłumaczę podstawy miksowania
autor: hemisys » piątek 14 lis 2008, 14:43
...W sieci są darmowe translatory o tak zaawansowanych algorytmach tłumaczenia że przetłumaczą Ci prawie każde zdanie w dodatku będzie ono brzmiało całkiem logicznie i sensowne. Myślę że o tym wiesz, tylko Ci się nie chce i czekasz na gotowe.

...
Jesteś w ogromnym błędzie. Tłumaczą tak, że głowa boli. I nie czekam na gotowe, bo w "takiej roboczej" wersji mam już cały tekst a na priva podeślę ci kilka totalnych głupot, jakie zostały przez nie stworzone, jeśli chcesz.
-
hemisys
autor: hemisys » piątek 14 lis 2008, 14:44
...poszukaj moze na poczatek polskich materialow na ten temat, jest nawet kilka PAPIEROWYCH (!) ksiazek na ten termat w naszym ojczystym jezyku..
piszesz ze nie znasz ani angielskiego ani tematu, po lekturze tych ksiazek jeden punkt z tej listy powinien zniknac

...
Nie chcę trzymać kilku srok za ogon. Postanowiłem zacząć od filmu, bo tu słychać o czym jest napisane. I łatwiej to wszystko ogarnąć patrząc i słuchając.
-
hemisys
autor: hemisys » piątek 14 lis 2008, 15:01
Panowie i z tym moim angielskim nie jest aż tak źle - ostatnio pełniłem rolę tłumacza w rozmowach francusko-polskich (aż siebie mile zaskoczyłem:) ). Chciałem być po prostu skromny i widzę, że tylko narobiłem zamieszania. Po prostu znajomość tematu nie pozwala mi na bezbłędne przetłumaczenie.
-
senjin - Posty:405
-
Kontakt:
autor: senjin » piątek 14 lis 2008, 21:26
...Panowie i z tym moim angielskim nie jest aż tak źle
Jeżeli nie umiesz wychwycić błędów jakie popełnia autor tego tekstu to niestety twój angielski nie pozwoli ci na przetłumaczenie, nawet na własny użytek.
Poza tym wątpię w wartość tekstu, do którego zrozumienia niezbędna jest wiedza co autor miał na myśli...
-
Pan_Jabu
autor: Pan_Jabu » piątek 14 lis 2008, 22:17
A może dajmy człowiekowi przetłumaczyć, przeczytajmy i dopiero będziemy się wypowiadać...
(Chętnie bym pomógł, ale uważam się za amatora w dziedzinie miksu i w związku z tym wolę się nie mądrzyć.)
-
senjin - Posty:405
-
Kontakt:
autor: senjin » piątek 14 lis 2008, 22:35
...A może dajmy człowiekowi przetłumaczyć, przeczytajmy i dopiero będziemy się wypowiadać...
To co napisał w pierwszym poście ci nie wystarcza?