Waldorf Blofeld vs Waldorf MicroQ

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
cuba22
Waldorf Blofeld vs Waldorf MicroQ

Post autor: cuba22 » czwartek 13 lis 2008, 01:14

Potrzebny mi syntezator głównie chodzi o pady, tłuste basy i piszczałki w hip hopie i oscyluje miedzy dwoma waldorfami i nie wiem który wybrać bo nie miałem ani z tym ani z tym do czynienia aby tyle co na oglądałem się filmików na youtube i powiem ze porządnie oba instrumenty zamieszały mi w głowie. Prosiłbym użytkownków którzy mieli stycznosc z obydwoma instrumentami o sugestie w doborze odpowiedniego instrumentu

Awatar użytkownika
lakiernik

Re: Waldorf Blofeld vs Waldorf MicroQ

Post autor: lakiernik » czwartek 13 lis 2008, 07:49

...Potrzebny mi syntezator głównie chodzi o pady, tłuste basy i piszczałki w hip hopie i oscyluje miedzy dwoma waldorfami i nie wiem który wybrać bo nie miałem ani z tym ani z tym do czynienia aby tyle co na oglądałem się filmików na youtube i powiem ze porządnie oba instrumenty zamieszały mi w głowie. Prosiłbym użytkownków którzy mieli stycznosc z obydwoma instrumentami o sugestie w doborze odpowiedniego instrumentu ...
Nigdy nie miałem pod paluchami MicrroQ więc porównania ode mnie nie uzyskasz. Natomiast szczerze polecam Blofelda którego mam i uwielbiam. W dziedzinie padów jest mistrzem - zresztą w jakiej dziedzinie nim nie jest ?!!!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

cuba22

Post autor: cuba22 » czwartek 13 lis 2008, 18:50

nikt nie miał do czynienia z oba instrumętami ? Chodzi mi o brzmienie jak maja sie w stosunku do siebie .. ja osobiście myślę że micro q lepiej brzmi ale opieram sie aby na filmikach z youtube chociasz ten blofeld tez całkiem nieźle brzmi .. ale to nie to samo co słyszeć wypuszczoną nute spod własnego palucha

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » czwartek 13 lis 2008, 19:20

pomijajac przetworniki powinny brzmiec tak samo, gdyz blofeld ma algorytmy m.in. z microq.. nie nie mialem mozliwosci porownania tych instrumentow w jednym czasie, ale strzelam ze nie ma wielkiej roznicy..
imo wolalbym blofelda, bo ma o wiele wiekszy potencjal..
[addsig]
the Sun Personality

lolek18

Post autor: lolek18 » czwartek 13 lis 2008, 19:50

...Potrzebny mi syntezator głównie chodzi o pady, tłuste basy i piszczałki w hip hopie i oscyluje miedzy dwoma waldorfami i nie wiem który wybrać bo nie miałem ani z tym ani z tym do czynienia aby tyle co na oglądałem się filmików na youtube i powiem ze porządnie oba instrumenty zamieszały mi w głowie. Prosiłbym użytkownków którzy mieli stycznosc z obydwoma instrumentami o sugestie w doborze odpowiedniego instrumentu ...
Ja bym się nigdy nie opierał z filmików z youtube :) wg mnie Blofeld w tej cenie jest naprawde dobry i byl by dalej taki nawet jak by kosztowal 2.000 zl wiecej brzmienie ma naprawde zawodowe sam na nim wykrecam świetne pady i na każdym kroku zachwyca mnie ten instrumencik :)
Kocham muzyke

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 14 lis 2008, 10:18

niezapominaj także o wyświetlaczu. jest duzym plusem u Blofolda. wszystko widzisz jak na dłoni.
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

cuba22

Post autor: cuba22 » piątek 14 lis 2008, 10:27

blofeld to wkoncu virtual analog zdolny do symulowania ciepłej barwy czy analog ? No i może niech ktoś da jakaś oponie porównawczą nie koniecznie do micro q ale np do samego q czy innego waldorfa

Aktyvny

Post autor: Aktyvny » piątek 14 lis 2008, 21:54

Blofelda też nabyłem nie dawno i powiem wam więcej zaskakuje mnie coraz bardziej, chodź słuzy tylko jako dodatek tak samo jak virus snow. Ale blofeld jest ok.

cuba22

Post autor: cuba22 » sobota 15 lis 2008, 01:00

"Virtual analog" i to mnie właśnie martwi .. to ja jeszcze poczekam może jeszcze ktos sie podzieli spostrzeżeniami porównawczymi

ODPOWIEDZ