Waldorf Blofeld

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
lolek18
Re: Waldorf Blofeld

Post autor: lolek18 » czwartek 13 lis 2008, 14:38

......Dostałem dziś druzgoczące info od dystrybutora iż nie będzie możliwości dołożenia pamięci do już wyprodukowanych Blofeldów. Trochę szkoda
Poczekajmy co przyniesie jednak czas.... ...
...
ja jednak mysle ze bedzie mozna ;) jak by nie patzyl to bedzie kaska dla Waldorfa takie rozszezenie napewno cos wymysla
Kocham muzyke

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » sobota 15 lis 2008, 03:27

Cos dla fanow Blofelda.......

http://punkwell.com/Site/index.html

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » środa 19 lis 2008, 12:54

Czy ktoś dysponuje już jakimiś gotowymi bankami brzmień dla Blofelda? Byłbym poważnie zainteresowany. Bo jak narazie to chyba producent o jakim poważniejszym wsparciu pod tym i innymi względami nie myśli.....

[addsig]
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

timerus

Post autor: timerus » czwartek 20 lis 2008, 17:13

...Czy ktoś dysponuje już jakimiś gotowymi bankami brzmień dla Blofelda? Byłbym poważnie zainteresowany. Bo jak narazie to chyba producent o jakim poważniejszym wsparciu pod tym i innymi względami nie myśli.....

...
chyba kazdy czeka.. ja sobie narazie powykrecalem pare brzmien itp. .... szkoda,ze nie ma wolnego banku na swoje brzmienia, tylko trzeba zastepowac juz istniejace.

ktos wczesniej pisal, ze w waldorf'owni w pierszym kwartale 2009 ma byc wypuszczony edytor + mozliwosc ladowania i zgrywania bankow...

narazie cisza na stronie producenta..choc zaraz zerkne

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » środa 03 gru 2008, 14:39

Pytanie, czy jak macie podłączonego Blofa jako vsti i nagrywacie ścieżkę ze zmienioną barwą (dajmy na to trąconym cutoffem) to czy po ponownym otwarciu projektu w DAW parametry dźwięku będą takie jakie ustawiliście czy będzie to barwa oryginalnego presetu?

Szukam możliwości zapisywania barw nie kasując oryginałów w syntezatorze, sam używam audio (na szybko próbowałem włączyć przez usb i DAW znajduje mi blofa jako urządzenie audio USB i tyle, nie interesowałem się tym, podejrzewam że trzeba załadować ExMixera, tylko nie będzie mi to potrzebne jeśli nie będę mógł dzięki temu zapisać zmian dźwięku)
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

timerus

Post autor: timerus » środa 03 gru 2008, 16:49

...Pytanie, czy jak macie podłączonego Blofa jako vsti i nagrywacie ścieżkę ze zmienioną barwą (dajmy na to trąconym cutoffem) to czy po ponownym otwarciu projektu w DAW parametry dźwięku będą takie jakie ustawiliście czy będzie to barwa oryginalnego presetu?

Szukam możliwości zapisywania barw nie kasując oryginałów w syntezatorze, sam używam audio (na szybko próbowałem włączyć przez usb i DAW znajduje mi blofa jako urządzenie audio USB i tyle, nie interesowałem się tym, podejrzewam że trzeba załadować ExMixera, tylko nie będzie mi to potrzebne jeśli nie będę mógł dzięki temu zapisać zmian dźwięku)
...
ja uzywam, abletona....

i tak :

jesli chodzi o cut-off i pochodne... zapisujesz automatyzacje i po problemie, rowniez ustawiasz numer banku i brzmienia, aby w projekcie bylo zapamietane.

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » czwartek 04 gru 2008, 10:05

ja uzywam, abletona....

i tak :

jesli chodzi o cut-off i pochodne... zapisujesz automatyzacje i po problemie, rowniez ustawiasz numer banku i brzmienia, aby w projekcie bylo zapamietane....
no to super, dzięki,
w takim razie będę dzisiaj próbował uruchomić go jako vst
pozdrawiam
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » czwartek 04 gru 2008, 14:54

... będę dzisiaj próbował uruchomić go jako vst
Jako VST??!! jakim sposobem? W jakim programie-hoście?
No chyba, że u Ciebie działa ten niedopracowany edytor vst, to ok...
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » czwartek 04 gru 2008, 15:16

...... będę dzisiaj próbował uruchomić go jako vst
No chyba, że u Ciebie działa ten niedopracowany edytor vst, to ok......
jeszcze nie próbowałem ale skoro kolega timerus daje radę to znaczy że można, w razie czego będę jutro dopytywał
[addsig]
@

timerus

Post autor: timerus » piątek 05 gru 2008, 06:41

......... będę dzisiaj próbował uruchomić go jako vst
No chyba, że u Ciebie działa ten niedopracowany edytor vst, to ok......
jeszcze nie próbowałem ale skoro kolega timerus daje radę to znaczy że można, w razie czego będę jutro dopytywał
...
ojjj... nie doczytalem, ze jako "vsti", sorry. ja uzywam blofelda normalnie jako track midi + automatyzcja itp...

wracajac do pracy jako vst, istnieje ten edytor, ktory jest na http://matrixsynth.blogspot.com/2008/10/blofeld-vst-editor-beta-2.html i chodzi pod fruity loops w miare dobrze, nie sypie sie jak to ma miejsce pod abletonem i cubasem (bynajmniej u mnie). tak wiec jesli ktos uzywa fruity loop'a to moze sprobowac...

a czemu potrzebujecie uzywac go jako wtyczki vsti ? skoro mozna automatyzowac bez problemu jego parametry ??

ODPOWIEDZ