Mam pytanie w virusie posiadam banki od A do H w kazdym po 127 barw w pierwszysch 2 bankach czyli A i B mozna nadpisywac barwy ze swoimi ustawieniami moje pytanie jest takie czy jestem wstanie wczytać jakies inne barwy do virusa ? Jesli tak to jak i za pomoca jakiego programu nie mam virusa podłaczonego z kompem poprzez midi uzywam seqwencera akai wiec z nim jest on podłączony.
Access Virus C - nowe banki
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Re: Access Virus C - nowe banki
Witam ponownie.
Nikt nie potrafi udzielić wskazówek jak wczytać presety do wersji VirusaC.
Chyba juz wszyscy przerzucili sie na Ti.
Czytałem o tym i istnieje możliwość przez midi SYSEX czy może wiecie jak to działa ?
Nikt nie potrafi udzielić wskazówek jak wczytać presety do wersji VirusaC.
Chyba juz wszyscy przerzucili sie na Ti.
Czytałem o tym i istnieje możliwość przez midi SYSEX czy może wiecie jak to działa ?
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Ja moge powiedzieć jak to robię w Virusie A (myśle, ze w C jest tak samo). Operacja wygląda następująco: wbijasz na stronę: http://www.access-music.de/downloads.php4?product=virusc
Pogrzeb tam trochę, bo tam są nie tylko presety i soft, ale też tutoriale, które powiedzą ci co masz zrobić.
instrukcja, która działa w przypadku virusa A jest na stronie:http://www.access-music.de/downloads.php4?product=virusa
Sciągasz plik OS 2.8 for Virus A [English] - (pierwszy z mozliwych) i czytasz pdfa, który znajdziesz w folderze "Addendum".
Generalnie do starszych virusów ładuje się presety za pomocą pliku midi, który zawiera inforamacje sysex. Ja to robię za pośrednictwem kompa i aplikacji Sound driver (pobranej ze strony access-music). Z tego co wyczytałem nowe banki (a także OS) mozna ładować również za pomocą sekwencera. Po prostu puszczasz plik midi (ten który zassałeś ze stronki) a do wyjścia podłączasz virusa. W samym virusie musisz włączyć opcję odbioru komunkiatów sysex.
Pogrzeb tam trochę, bo tam są nie tylko presety i soft, ale też tutoriale, które powiedzą ci co masz zrobić.
instrukcja, która działa w przypadku virusa A jest na stronie:http://www.access-music.de/downloads.php4?product=virusa
Sciągasz plik OS 2.8 for Virus A [English] - (pierwszy z mozliwych) i czytasz pdfa, który znajdziesz w folderze "Addendum".
Generalnie do starszych virusów ładuje się presety za pomocą pliku midi, który zawiera inforamacje sysex. Ja to robię za pośrednictwem kompa i aplikacji Sound driver (pobranej ze strony access-music). Z tego co wyczytałem nowe banki (a także OS) mozna ładować również za pomocą sekwencera. Po prostu puszczasz plik midi (ten który zassałeś ze stronki) a do wyjścia podłączasz virusa. W samym virusie musisz włączyć opcję odbioru komunkiatów sysex.
Dzieki za pomoc.
Postaram sie jakos z tym podziałać.
Tylko wytłumacz mi jak używasz programu Sound driver w jaki sposób masz virusa podpiętego przez midi IN i OUT ?
Ja jako seqwencera uzywam Akai MPC.Więc chyba lepiej bedzie wczytać w akai plik midi.
Postaram sie jakos z tym podziałać.
Tylko wytłumacz mi jak używasz programu Sound driver w jaki sposób masz virusa podpiętego przez midi IN i OUT ?
Ja jako seqwencera uzywam Akai MPC.Więc chyba lepiej bedzie wczytać w akai plik midi.
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
...
Program jest w kompie, a virus jest podpięty do interfejsu. Z virusa Midi OUT do MIDI IN w interfejsie i w drugą mańkę: z interfejsowego MIDI OUT do virusovego MIDI IN.
Robiłem to tylko raz i dlatego podłączyłem wszystkie MIDI IN i OUT. ale nie wiem czy to jest potrzebne do samego ładowania presetów (co innego jakbyś chciał zrzucić własne wtedy musisz jakoś wyjść z tego virusa), moze wystarczy tylko jak z Akai wyjdziesz MIDI OUT i podepniesz do virusa MIDI IN.
Cos pokombinowałem puściłem plik midi w seqwenserze i jakos sie zmieniły presety ale jak chciałem zmienic ponownie to juz przestało działać.
Musze nad tym posiedziec.
A jak ustawić virusa aby był przygotowany na odbiór presetów.
Ja na wyświetlaczu miałem napisane Midi DUMP TOTAL.
Musze nad tym posiedziec.
A jak ustawić virusa aby był przygotowany na odbiór presetów.
Ja na wyświetlaczu miałem napisane Midi DUMP TOTAL.
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.