Waldorf Blofeld
...Problem współpracy dwóch programów naraz może wynikać z indywidualnych cech samych interfejsów MIDI. Niektórzy mogą się z nim spotkać także w wypadku próby uruchomienia choćby Reapera i Extreme MIDI Mixera naraz. Okazuje się, że dotyczy to wszystkich tych, których interfejsy MIDI nie potrafią pracować w trybie multi-client, czyli zdolności jednoczenego odbioru danych z kilku aplikacji w tym samym czasie.
Jedną ze wskazówek takiego stanu rzeczy może być instrukcja obsługi do RME FF400 (PDF). Oto stosowny fragment ze strony 58:
"The MIDI ports support multi-client operation. A MIDI input signal can be received from several programs at the same time. Additionally the GSIF-2 Low Latency MIDI port is available for use with Gigastudio 3. Even the MIDI output can be used by multiple programs simultaneously. However, due to the limited bandwidth of MIDI, this kind of application will often show various problems."
Spotkałem się z interfejsami, które wykazywały różne problemy przy próbie odpalenia w tym samym czasie dwóch programów MIDI. Tam powyższe "wywalanie" się Abletona może być spowodowane właśnie interfejsem MIDI, który nie ma opisywanej zdolności do pracy multi-client.
...
hmm... na fuity loops dziala, tak wiec to raczej wina samego softu.
Jedną ze wskazówek takiego stanu rzeczy może być instrukcja obsługi do RME FF400 (PDF). Oto stosowny fragment ze strony 58:
"The MIDI ports support multi-client operation. A MIDI input signal can be received from several programs at the same time. Additionally the GSIF-2 Low Latency MIDI port is available for use with Gigastudio 3. Even the MIDI output can be used by multiple programs simultaneously. However, due to the limited bandwidth of MIDI, this kind of application will often show various problems."
Spotkałem się z interfejsami, które wykazywały różne problemy przy próbie odpalenia w tym samym czasie dwóch programów MIDI. Tam powyższe "wywalanie" się Abletona może być spowodowane właśnie interfejsem MIDI, który nie ma opisywanej zdolności do pracy multi-client.
...
hmm... na fuity loops dziala, tak wiec to raczej wina samego softu.
Re: Waldorf Blofeld
Witam!!
Zastanawiam sie nad kupnem tego Waldorfa i chcial bym sie dowiedziec czy znajde w nim jakies dooobre pady i sawy czy lepszy bedzie jednak radias BLAGAM doradzcie !! :(
Zastanawiam sie nad kupnem tego Waldorfa i chcial bym sie dowiedziec czy znajde w nim jakies dooobre pady i sawy czy lepszy bedzie jednak radias BLAGAM doradzcie !! :(
Kocham muzyke
...czy lepszy bedzie jednak radias BLAGAM doradzcie !! :(...
Lepszy, a do czego niby kolego? Toż aż tak ciężko dopisać?
[addsig]
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......czy lepszy bedzie jednak radias BLAGAM doradzcie !! :(...
...
niz roszerzenie EXB-Radias ale juz wiem ze warto ;) wlasnie zamawiam i dolacze do rodzinki posiadaczy Waldorfa :D
...
niz roszerzenie EXB-Radias ale juz wiem ze warto ;) wlasnie zamawiam i dolacze do rodzinki posiadaczy Waldorfa :D
Kocham muzyke
.........czy lepszy bedzie jednak radias BLAGAM doradzcie !! :(...
...
niz roszerzenie EXB-Radias ale juz wiem ze warto ;) wlasnie zamawiam i dolacze do rodzinki posiadaczy Waldorfa :D...
Waldorf jest genialny. Prosty, maly, ale genialny. na scenie mozna wrecz zapomniec się w zabawie z nim. Nigdy tyle nie krecilem live co z waldorfem ;)
drA
...
niz roszerzenie EXB-Radias ale juz wiem ze warto ;) wlasnie zamawiam i dolacze do rodzinki posiadaczy Waldorfa :D...
Waldorf jest genialny. Prosty, maly, ale genialny. na scenie mozna wrecz zapomniec się w zabawie z nim. Nigdy tyle nie krecilem live co z waldorfem ;)
drA
Najnowsze info, ktore dostałem od producenta:
"We are working on an editor and bankloader which will be released in
the 1st quarter of 2009."
Jezeli zatem nie będzie poslizgu to na wiosnę doczekamy się oficjalnego edytora.
"We are working on an editor and bankloader which will be released in
the 1st quarter of 2009."
Jezeli zatem nie będzie poslizgu to na wiosnę doczekamy się oficjalnego edytora.
..."We are working on an editor and bankloader which will be released in
the 1st quarter of 2009."...
No tak, tyle, że nie dodali co niby po takim info nalezy zrobić: uśmiać się, czy może zapłakać?
Swoją drogą ciekawe, co niby zrobią bez zapowiadanego ichniego bankloadera nabywcy wersji klawiaturowej (ponoć na dniach już dostępnej) z możliwością ładowania własnych sampli do wavetable.
Niech zgadnę: wqrwią się do bólu?
[addsig]
the 1st quarter of 2009."...
No tak, tyle, że nie dodali co niby po takim info nalezy zrobić: uśmiać się, czy może zapłakać?
Swoją drogą ciekawe, co niby zrobią bez zapowiadanego ichniego bankloadera nabywcy wersji klawiaturowej (ponoć na dniach już dostępnej) z możliwością ładowania własnych sampli do wavetable.
Niech zgadnę: wqrwią się do bólu?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
-
Dostałem dziś druzgoczące info od dystrybutora iż nie będzie możliwości dołożenia pamięci do już wyprodukowanych Blofeldów. Trochę szkoda
Poczekajmy co przyniesie jednak czas....

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
...Dostałem dziś druzgoczące info od dystrybutora iż nie będzie możliwości dołożenia pamięci do już wyprodukowanych Blofeldów. Trochę szkoda
Poczekajmy co przyniesie jednak czas....
...

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman