Mama pytanie odnośnie tego urządzenia, bo nie mogę nigdzie znaleźc odpowiedzi.
Mianowicie interesuje mnie jak działa port firewire, a dokładnie ile kanałów wejściowych i wyjściowych obsługuje?
Czy z komputera mogę wysyłać na wyjście tylko stereo (jak to bywa częto spotykane) czy może 4 pary stereo, czy też inaczej mówiąc 8 wyjść?
Chodzi mi o rozwiązanie monitoringu z komputera nie interesuje mnie w tym momencie wielkość latencji w takim przypadku.
Nie mogę znaleźć takiej informacji.
proszę uzytkowników, ewentualnie mających taką wiedzę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Alesis i|o-26 Firewire
- macandroll
Re: Alesis i|o-26 Firewire
...Mama pytanie odnośnie tego urządzenia, bo nie mogę nigdzie znaleźc odpowiedzi.
Mianowicie interesuje mnie jak działa port firewire, a dokładnie ile kanałów wejściowych i wyjściowych obsługuje?
Czy z komputera mogę wysyłać na wyjście tylko stereo (jak to bywa częto spotykane) czy może 4 pary stereo, czy też inaczej mówiąc 8 wyjść?
Chodzi mi o rozwiązanie monitoringu z komputera nie interesuje mnie w tym momencie wielkość latencji w takim przypadku.
Pozdrawiam....
Moim zdaniem 8 wyjść= 4 pary stereo. Inaczej nie mówiono by o 8 wyjściach, tylko o dwóch ZDUBLOWANYCH 4 razy. :)
Ale podkreślam, nie mam tej karty.
Ale nie mam tej karty.
W Emu1616 ma 6 analogowych wyjść (3 pary stereo + 10 cyfrowych), ale oprócz tego te 6 jest zdublowane jako wyjścia na mini jack o poziomie dostosowanym do sprzętów konsumenckich.
Nikt nie mówi, że jest 12 wyjść analogowych, tylko 6 + zdublowane 6.
Pozdrawiam....
Moim zdaniem 8 wyjść= 4 pary stereo. Inaczej nie mówiono by o 8 wyjściach, tylko o dwóch ZDUBLOWANYCH 4 razy. :)
Ale podkreślam, nie mam tej karty.
Ale nie mam tej karty.
W Emu1616 ma 6 analogowych wyjść (3 pary stereo + 10 cyfrowych), ale oprócz tego te 6 jest zdublowane jako wyjścia na mini jack o poziomie dostosowanym do sprzętów konsumenckich.
Nikt nie mówi, że jest 12 wyjść analogowych, tylko 6 + zdublowane 6.
Muzyk, gitarzysta
Posiadam alesisa i posiada on 8 wyjść mono(oczywiście można ustawić jako "4 stereo")
Co do kanałów wejściowych to posiada 26 ale w takiej ilości go nie testowałem, natomiast podczas kilkugodzinnych 18 śladowych rejestracji koncertów sprawdzał się bez zarzutów.
Posiadam alesisa i posiada on 8 wyjść mono(oczywiście można ustawić jako "4 stereo")
Co do kanałów wejściowych to posiada 26 ale w takiej ilości go nie testowałem, natomiast podczas kilkugodzinnych 18 śladowych rejestracji koncertów sprawdzał się bez zarzutów. ...
bardzo dziękuje!
w takim razie lecę na zakupy ;)
Co do kanałów wejściowych to posiada 26 ale w takiej ilości go nie testowałem, natomiast podczas kilkugodzinnych 18 śladowych rejestracji koncertów sprawdzał się bez zarzutów. ...
bardzo dziękuje!
w takim razie lecę na zakupy ;)