Słuchawki
-
Proszę o kilka wskazówek odnosnie słuchawek do domowego studia.Głównie chodzi mi o nagrywnie wokali.Cena do 500 zł.Znajomy polecił mi Sennheiser HD 200---Czy ktoś pracował na tych słuchawkach? Czy może polecacie coś innego w tej cenie.Pozdrawiam i proszę o radę.
Re: Słuchawki
Polecam Ci Beyerdynamic DT-770 Pro . Nie wybobywa za bardzo dzwieku na zewnatrz i nie sciaga do mikrofonu . Bardzo wygodne i praktyczne , polecam.
770 sa swietne jezeli chodzi o poglad na caly zmiksowany material, ale maja troche obciety srodek pasma. imho o wiele lepiej do tego celu nadawaly by sie dt 150.
dobre też są sennheiser hd 595 nie wiele przekraczają twoj budrzet ale jeśli dobrze poszukasz to za 540 zł juz je kupisz a jak masz mozliwosć sprowadzenia ze stanów to kosztowac cie bedą ok 400zł.
tylko zastanow sie do czego konkretnie ich chcesz, i czy np lepszym rozwiazaniem nie bedą słuchawki zamknięte.
tylko zastanow sie do czego konkretnie ich chcesz, i czy np lepszym rozwiazaniem nie bedą słuchawki zamknięte.
początkujący, ambitnie do przodu...
...dobre też są sennheiser hd 595 nie wiele przekraczają twoj budrzet ale jeśli dobrze poszukasz to za 540 zł juz je kupisz a jak masz mozliwosć sprowadzenia ze stanów to kosztowac cie bedą ok 400zł.
tylko zastanow sie do czego konkretnie ich chcesz, i czy np lepszym rozwiazaniem nie bedą słuchawki zamknięte....
Napisal ! ze chce do nagrywania wokali!wiec Twoja propozycja odpada bo to sa sluchawki otwarte!
Ja ze swej strony jesli tylko do nagrywania to polecam zamkniete sluchawki AKG K55 wystarczajace ,sam mam 2 pary i sprawdzaja sie. Koszt nie wielki i jeszcze ci kasy zostanie .
Pozdrawiam
tylko zastanow sie do czego konkretnie ich chcesz, i czy np lepszym rozwiazaniem nie bedą słuchawki zamknięte....
Napisal ! ze chce do nagrywania wokali!wiec Twoja propozycja odpada bo to sa sluchawki otwarte!
Ja ze swej strony jesli tylko do nagrywania to polecam zamkniete sluchawki AKG K55 wystarczajace ,sam mam 2 pary i sprawdzaja sie. Koszt nie wielki i jeszcze ci kasy zostanie .
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
jezeeli maja to byc sluchawki ktore beda odsluchem dla wokalisty przy nagrywaniu too starczaa wlasnie jakies tanie AKG np k77 (ktore sa nowsza wersja wlasnie k55)...
www.klub.agaton.pl
...Proszę o kilka wskazówek odnosnie słuchawek do domowego studia.Głównie chodzi mi o nagrywnie wokali.Cena do 500 zł.Znajomy polecił mi Sennheiser HD 200---Czy ktoś pracował na tych słuchawkach? Czy może polecacie coś innego w tej cenie.Pozdrawiam i proszę o radę....
Mam dwie pary tych słuchaweczek...są delikatne, po pół roku popękały delikatne elementy pałąku, gniazdko na minijacka jest delikatne i jak to w sennheiserze często ulega zniszczeniu... Brzmienie ogólnie dobre do nagrywania wokali, dla niektórych klientów za ostra góra...
Mam dwie pary tych słuchaweczek...są delikatne, po pół roku popękały delikatne elementy pałąku, gniazdko na minijacka jest delikatne i jak to w sennheiserze często ulega zniszczeniu... Brzmienie ogólnie dobre do nagrywania wokali, dla niektórych klientów za ostra góra...
-
Dzięki za powyższe wskazówki,jednak nikt nie odniósł się do modelu słuchawek o które pytałem.Chodzi mi o Sennheiser HD 200.
...OK.Dzięki....
To nie są słuchawki do studia. Nie są najlepsze. Dlatego ci nikt nie odpisuje bo nikt tutaj tego raczej nie używa w domowym studio. Ja ich używam rzaaaadko do pogrania ma klawiszu. Za kasę którą chcesz wydać możesz kupić naprawdę coś wypaśnego choćby nawet używanego.
[addsig]
To nie są słuchawki do studia. Nie są najlepsze. Dlatego ci nikt nie odpisuje bo nikt tutaj tego raczej nie używa w domowym studio. Ja ich używam rzaaaadko do pogrania ma klawiszu. Za kasę którą chcesz wydać możesz kupić naprawdę coś wypaśnego choćby nawet używanego.
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery