600zl to koszt wynajmu jednego dnia w prawdziwym (ale jeszcze nie najlepszym) studio.
Jaki sprzet chcialbys kupic za takie grosze i co ten sprzet takiego ci da zamiast edukacji?
Miałem na myśli koszt całej nauki a to jest około 26 tys złoty. Myślę że za to kupi się jakiś porządny sprzęt?
[addsig]
Studia realizacji dźwięku w Łodzi
- Miłaszewski
Re: Studia realizacji dźwięku w Łodzi
za taka kwote mozna pojsc do SAE w Amsterdamie, gdzie jest tylko rok nauki :) wiecej czasu, zeby potem zarobic na ten sprzet
[addsig]
[addsig]
No teraz wiem troszkę więcej o tym kierunku. Zajęcia praktyczne to 30 godzina w ciągu semestru. Dużo nie?
Sprzęt mają, ludzi też ale ja na coś takiego by nie poszedł, sorry ale jak się samemu na pupie nie przysiądzie to samo nie przyjdzie żeby nawet nie wiem jak dobrzy byli wykładowcy. Tyle w tym temacie.
[addsig]

[addsig]
- Tasiorowski
A jak dla mnie to kolejny, polaczkowy sposób na wyciśnięcie kasy. Postawią tam zabaweczki M-AUDIO, posadzą jakiegoś kolesia co to zrobił 50 kapel albo z kolei świetnie zna podręczniki akustyki i tylko je, i machina pójdzie. Analizą rynku zajmuje się dzisiaj wiele firm, i jak wielu z was zapewne stwierdziło, ten rynek u nas rozwija się całkiem nieźle. A że w Polsce jest taka zasada że nieważne co, "byle był papier, byle było wyższe bo wtedy synku będziesz coś znaczył " to pójdą gromady różnych tego typu kolesi, oczywiście, nauczą ich jak postawić mikrofon, jakie są mikrofony, jak się ich używa, a nawet co to jest kompresor. Czyli wszystko to, czego w jeden dzień się można przynajmniej teoretycznie nauczyć z netu. A jeśli idzie o koszta, to gwarantuję, że wydając te 7 tyś. zł na sprzęt ( przyzwoity mikrofon,preamp, jakiś interface ) i nagrywając samemu jakąś swoją bądź nie swoją kapelę, można się o wiele więcej nauczyć, bo - nie czarujmy się, super tricków w stylu przesuwania w czasie bądź fazie tracków, skomplikowanych wielostopniowych kompresji i innych nikt ich tam nie nauczy, będzie jak na wszystkich prywatnych uczelniach - będzie "studiowanie" a nie nauka. Pozdr - nie-wykształciuch
[addsig]
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
Czy nie wyszłoby taniej, gdyby się poszło na zaoczne na jakąś politechnikę z tymże kierunkiem inżynierii dźwięku? ;)
Psychomaniak