Sonar 7 i Gearbox

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pykon
Sonar 7 i Gearbox

Post autor: pykon » piątek 20 cze 2008, 15:16

Elo @ll!

Robię w Sonarze i uzywam Gearboxa (standalone, nie plug-in...). Przy starcie albo stopie odtwarzania w Sonarze, Gearbox najwyraźniej odbiera jakiś sygnał i zeruje poziom pokręteł miksu w efektach (np. delay/echo). Może to kwestia kontrolerów midi - Sonar pewnie wysyła komendę start/stop.

Czy ktoś wie, jak to obejść/wyłączyć, bo ciągłe przywracanie ustawień efektów w Gearboxie kończy się tym, że niektóre ścieżki nagrywam z echem, a innne bez i potem jest totalny mętlik.

Pozdro,
Pkn
Nagrywam i miksuję głównie siebie.
Czasem robię wyjątki :-)
Fiksum Dyrdum na MySpace

Awatar użytkownika
smiechu

Re: Sonar 7 i Gearbox

Post autor: smiechu » piątek 20 cze 2008, 15:24

...Elo @ll!

Robię w Sonarze i uzywam Gearboxa (standalone, nie plug-in...). Przy starcie albo stopie odtwarzania w Sonarze, Gearbox najwyraźniej odbiera jakiś sygnał i zeruje poziom pokręteł miksu w efektach (np. delay/echo). Może to kwestia kontrolerów midi - Sonar pewnie wysyła komendę start/stop.

Czy ktoś wie, jak to obejść/wyłączyć, bo ciągłe przywracanie ustawień efektów w Gearboxie kończy się tym, że niektóre ścieżki nagrywam z echem, a innne bez i potem jest totalny mętlik.

Pozdro,
Pkn...
Nie pamietam teraz gdzie dokladnie to jest ale spojz w te miejsca:
/options/project => zakladka midi chyba
/options/global => zakladka midi albo synchronization
Nie mam teraz prgramu przed soba nie pamietam dokladnych nazw zakladek... gdzies w tych okolicach musi byc opcja do wlaczana i wylaczania wysylania komunikatow start/stop

Ale... kojazy mi sie cos innego co moze byc przyczyna twoich probelmow... poszukaj opcji "reset all controls on rewind" albo cos w tym stylu...

Awatar użytkownika
pykon

Re: Sonar 7 i Gearbox

Post autor: pykon » piątek 20 cze 2008, 15:29

Pkn...
Nie pamietam teraz gdzie dokladnie to jest ale spojz w te miejsca:
/options/project => zakladka midi chyba
/options/global => zakladka midi albo synchronization
Nie mam teraz prgramu przed soba nie pamietam dokladnych nazw zakladek... gdzies w tych okolicach musi byc opcja do wlaczana i wylaczania wysylania komunikatow start/stop

Ale... kojazy mi sie cos innego co moze byc przyczyna twoich probelmow... poszukaj opcji "reset all controls on rewind" albo cos w tym stylu......

Super - poszperam w tym tak jak sugerujesz.

Dzieki Wielkie!
Nagrywam i miksuję głównie siebie.
Czasem robię wyjątki :-)
Fiksum Dyrdum na MySpace

ODPOWIEDZ