Korg Legacy Collection - Digital Edition

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vibra
Korg Legacy Collection - Digital Edition

Post autor: Vibra » poniedziałek 16 cze 2008, 20:00

Witam wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem tegoz instrumentu vst. Kupilem z drugiej reki na ebay. Zainstalowalem i chodzi ale jako standalone natomiast nie pokazuje mi sie w Abletonie. Kupilem tez Hypersonica 2, ktory pokazal sie i dziala. Co robie nie tak? Jak zrobic, zeby Korg pokazal sie w Abletonie? Moze trzeba go instalowac w jakims konkretnym katalogu?Niestety instrukcja tego nie podaje

Awatar użytkownika
bean

Re: Korg Legacy Collection - Digital Edition

Post autor: bean » poniedziałek 16 cze 2008, 20:07

w Cubase i innych DAWach jest tak że musisz wgrać do odpowiedniego folderu z VST (folder ten wybiera się podczas instalacji). Np.: C:\\Program Files\\Steinberg\\Cubase Le\\Vst Plugins
Nie wiem jak to jest w Albletonie ale niektóre DAWy mają też wyszukiwarki VST.
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » poniedziałek 16 cze 2008, 20:57

w maku sam instaluje sie gdzie powinnien ale cos nie che zadzialac

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 17 cze 2008, 06:58

Musisz miec folder np.C:\\\\Program Files\\Vst Plugins w ktorym bedziesz mial wszystkie dll. instrumentow vst jakie uzywasz . Następnie po otwarciu abletona otwierasz preferences i w zakladce file folder wskazujesz to miejsce wybierajac rescan.I po sprawie.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 17 cze 2008, 07:20

Hypersonica znalazl bo szukał po standardowej ściezce jak w niemieckiej rodzinie programow.Gdy bedziesz instalował inne instrumenty ich pliki dll trzeba instalowac w jednym folderze i wystarczy tam tylko dll , banki mogą byc w ich tworzacych się folderach.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » wtorek 17 cze 2008, 09:43

Chyba zapomnialem dodac ze chodzi o maca, a on sam wybiera miejsce instalacji. Teraz widze, ze klopot mam z tym, ze mam wersje instalki, która nie dziala pod mac-intel. Czekam az poprzedni wlasciciel odesle mi login i haslo, zebym mogl sie zarejestrowac i pobrac nowsza wersje. A tak nawiasem jak wyglada przerejstrowanie w Korku i Steinbergu? Mam produkty, klucze itd

ODPOWIEDZ