Witam.
Czy znacie moze jakas alternatywe do wtyczki UAD LA2A?
Nie koniecznie musi to byc wtyczka emulujaca Teletronixa. Szukam VST ktora wykonuje po prostu to samo zadanie czyli jest Leveling amplifierem.
Z góry dzieki za zainteresowanie :)
UAD LA2A - alternatywa?
Re: UAD LA2A - alternatywa?
Czy znacie moze jakas alternatywe do wtyczki UAD LA2A?
Nie koniecznie musi to byc wtyczka emulujaca Teletronixa. Szukam VST ktora wykonuje po prostu to samo zadanie czyli jest Leveling amplifierem.
W wersji wtyczki od Antress jest jakis charakter takiej kompresji zachowany, choc UAD to nie jest
W wersji wtyczki od Antress jest jakis charakter takiej kompresji zachowany, choc UAD to nie jest
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...No i jest jeszcze BombFactory w Pro-Toolsie......
i to niezly, ale to juz nie VST
i to niezly, ale to juz nie VST
dzieki za odp.
niestety protools odpada bo go nie posiadam.
powtorze tylko ze nie musi to byc klon konkretnie Teletronixa
niestety protools odpada bo go nie posiadam.
powtorze tylko ze nie musi to byc klon konkretnie Teletronixa

wykonuje po prostu to samo zadanie czyli jest Leveling amplifierem.
Aee chodzi o to:
http://www.recproaudio.com/diy_pro_audio/diy_files/la2a/la2a_1968.jpg ?
To jest przeciez kompresor w dosc klasycznym ukladzie. Nazwa leveling amplifier brzmienia IMO nie zmienia
Aee chodzi o to:
http://www.recproaudio.com/diy_pro_audio/diy_files/la2a/la2a_1968.jpg ?
To jest przeciez kompresor w dosc klasycznym ukladzie. Nazwa leveling amplifier brzmienia IMO nie zmienia

...
tak jak 1176 -peak limiter - jak ma w nazwie - to doslownie nie jest, choc te parenascie mikrosekund na ataku i nachylenie ponad 40:1 po wlaczeniu wszystkich isostatow robi swoje, a kompresor z tego limitera niezly ;)

tak jak 1176 -peak limiter - jak ma w nazwie - to doslownie nie jest, choc te parenascie mikrosekund na ataku i nachylenie ponad 40:1 po wlaczeniu wszystkich isostatow robi swoje, a kompresor z tego limitera niezly ;)
Mialem okazje raz posluchac efektow dzialania tego limitera. Spodobal mi sie bardzo, ale ze wlasnie nie jestem wielkim znawca to nie jestem pewnien czy inny limiter wykona to samo zadanie w ten sam sposob, czy musi to byc wlasnie leveling amplifier.
niestety nie mam mozliwosci go porownac w domu...i dlatego pytam :)
niestety nie mam mozliwosci go porownac w domu...i dlatego pytam :)