Jaki instrument vst do muzyki elektronicznej?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
preceli
Re: Jaki instrument vst do muzyki elektronicznej?

Post autor: preceli » poniedziałek 28 kwie 2008, 17:24

...Który instrument vst Twoim zdaniem ma lepsze brzmienia do muzyki elektronicznej, Absynth 4 czy Massive?...

Fortepian walony po strunach młotem, przepuszczony przez distor-cośtam i zapięty w jako różnego rodzaju próbki w arpeggiator z dostępem do każdej w każdym kroku.
Niskiego kroku.

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
KazZ

Post autor: KazZ » poniedziałek 28 kwie 2008, 23:04

......a ja bym polecal pakiet Korga "Legeacy Cell" (emulatory MS20,Polysix) - chyba najbardziej analogowo brzmiace vst ....

A może kolega właśnie tworzy muze która ma brzmieć "cyfrowo"?
Nie ma czegoś takiego jak "najlepszy instrument VST", wszystko zależy DO JAKIEGO CELU ma zostać użyty.

podobnie jak nie ma "najlepszego instrumentu smyczkowego", przykładowo Stradivarius może się okazać znacznie gorszy od najpodlejszego popękanego kontrabasu gdy przyjdzie zagrać dźwięk E1

...

roznica w tym ze z dobrego analoga wykrecisz cyfrowe brzmienie , gorzej to dziala w druga strone . Predator dobry jest , sprobuj tez z3ta , adventus , discovery ... niestety niemam obecnie zadnego , kiedys mialem i pisze z pamieci , teraz mnie niestac ;p

Loopwiz

Post autor: Loopwiz » wtorek 29 kwie 2008, 01:39

Zapoznaj się bliżej z Nexusem.Ostatnie uppacki hulają aż miło , kiedyś nie przepadałem za nim,a teraz powoli zmieniam zdanie....
Znam z autopsji produkty NI,Cakewalka,Spectrasonics,Linpluga i Papena oraz Arturii.Każdy produkt ma swoje wady i zalety,trudno doradzić jeden uniwersalny.Absynth i Massive są tak różne od siebie że pytanie który lepszy nie ma sensu.Inny świat,do innych zastosowań.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 29 kwie 2008, 09:17

Absynth i Massive są tak różne od siebie że pytanie który lepszy nie ma sensu.Inny świat,do innych zastosowań.
Pozdrawiam....
Dokładnie. Pamiętam jak jeszcze każdy z tych synthów kosztował po 1250pln. Więcej kasy nie było więc trzeba było wybrać 1. Testowałem dema Absynth, Massive i FM8...i stwierdziłem, że chcę mieć wszystkie, bo po pierwsze się fajnie uzupełniają, a po drugie...też się fajnie uzupełniają 3 różne światy...I dobrze że wtedy nagle pojawił się bundle Komplete Synths!

ODPOWIEDZ