Może nie jest to sprzęt studyjny, ale podejrzewam, że możecie co nieco wiedzieć o tym. Znajomy ma kłopot, bo zastanawia się, czy jeśli jego dźwiękówka dekoduje DTS, to może kupić głośniki bez dekodera DTS.
Jak dla mnie, na chłopski rozum, to tak, bo dźwięk jest już zdekodowany na poziomie karty dźwiękowej, ale nie jestem pewien. Mam rację??
DTS i głośniki
Re: DTS i głośniki
...Może nie jest to sprzęt studyjny, ale podejrzewam, że możecie co nieco wiedzieć o tym. Znajomy ma kłopot, bo zastanawia się, czy jeśli jego dźwiękówka dekoduje DTS, to może kupić głośniki bez dekodera DTS.
Jak dla mnie, na chłopski rozum, to tak, bo dźwięk jest już zdekodowany na poziomie karty dźwiękowej, ale nie jestem pewien. Mam rację??...
Jeszcze jedno. Myślałem o podłączeniu pod wyjście line out karty bez żadnych "kombinacji" z kablami cyfrowymi, bo te głośniki, o których myślał nie mają cyfrowego wejścia.
Jak dla mnie, na chłopski rozum, to tak, bo dźwięk jest już zdekodowany na poziomie karty dźwiękowej, ale nie jestem pewien. Mam rację??...
Jeszcze jedno. Myślałem o podłączeniu pod wyjście line out karty bez żadnych "kombinacji" z kablami cyfrowymi, bo te głośniki, o których myślał nie mają cyfrowego wejścia.