Logic - ten sam instrument VSTi na dwóch trackach
Przepraszam moze trywialne pytanie ale przesiadlem sie na Logica i nie wiem. Zalozmy ze otwieram kontakta. Jak zrobic w Logicu zeby 2 kolejne tracki MIDI korzystaly z tego samego "wcielenia" Kontakta, moze byc nawet na tym samym kanale (zalozmy ze mam alternatywne partie do zagrania, albo-albo). Jak robie track duplicate to automatycznie otwiera mi sie nowa instancja tegoz samplera.
-
Re: Logic - ten sam instrument VSTi na dwóch trackach
Musisz uruchomic wtyczke w trybie multiout, wtedy w mikserze pod przyciskami "mute" i "solo" pojaw sie kolejny ze znakiem "+", którym dodajesz kolejne kanaly przypisane do danego instrumentu. Wtedy pozostaje ci tylko poprawne skonfigurowanie i/o, czyli przypisanie tym elementom wtyczki, ktore chcesz od siebie rozdzielic, odpowiednich wyjsc i analogicznie ustawienie ich w sekcji i/o kanału miksera w Logic. Jesli nastepnie chcesz na tym kanale pracowac w aranzu, zaznacz kanał, nastepnie options (prawy gorny rog miksera) -> "create arrange tracks for selected channel strips". Tak to przynajmniej dziala w Logic 8, nie mam pojecia jak we wczesniejszych.
Niestety obawiam sie ze jesli chodzi ci o to by miec ta sama konfiguracje kontakt (preset) i pracowac w nim na 2 kanalach niezaleznie musisz ja uruchomic 2 razy w kontakt i wyjsc niezaleznymi wyjsciami, jak wyzej. Tu nie jestem pewien.
pozdrawiam
Niestety obawiam sie ze jesli chodzi ci o to by miec ta sama konfiguracje kontakt (preset) i pracowac w nim na 2 kanalach niezaleznie musisz ja uruchomic 2 razy w kontakt i wyjsc niezaleznymi wyjsciami, jak wyzej. Tu nie jestem pewien.
pozdrawiam
Re: Logic - ten sam instrument VSTi na dwóch trackach
Czegos tu nie rozumiem. Przeciez jak w kontakcie otwieram nastepny instrument to automatycznie dostanie on kolejny kanal MIDI. To w jaki sposob mam najprosciej stworzyc track by korzystal z tego samego kontakta i gral na kolejnym kanale MIDI?