Focusrite Saffire i IBM R61i - problem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
PiteraS
Re: Focusrite Saffire i IBM R61i - problem

Post autor: PiteraS » piątek 04 kwie 2008, 23:02

...... Niestety nie znalazłem pliku z rozszerzeniem ini...nawet wyszukiwarka go nie zlokalizowała. [...]

Zapewne masz ukryte pliki systemowe (Explorer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> Pokaż ukryte pliki i foldery) a w "Wyszukaj" zobacz w "Bardziej zaawansowanych opcjach", czy masz zaznaczone "Przeszukaj pliki systemowe" oraz "Przeszukaj ukryte pliki i foldery".

Pewnie to Ci nie pomoże w temacie, ale to taka porada na przyszłe poszukiwania......
Dzięki jeszcze raz;]
A myślisz, że wymiana kontrolera FW może pomóc?

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » piątek 04 kwie 2008, 23:44

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
PiteraS

Post autor: PiteraS » piątek 04 kwie 2008, 23:57

...... A myślisz, że wymiana kontrolera FW może pomóc?...

Nie można mieć tej pewności, jeśli nie wiadomo, czy to na pewno dotychczasowy kontroler sprawia kłopoty. Spróbuj jak najwięcej wykluczyć ewentualnych innych przyczyn.

Upewnij się, czy na pewno kłopotu nie sprawia jakaś wtyczka VST/DX. Najpierw "zwolnij" Reapera od folderu z wtyczkami, odpal go bez podawania ścieżki do niego. Posprawdzaj też dokładniej w ustawieniach Reapera opcje dla sterownika, ale i dla CPU. Może masz coś niepotrzebnie włączone. Różnie sterowniki się zachowują z pewnymi opcjami, a tych akurat pod tym programem nie brakuje. Zajęcie na dłuższy wieczór.

Możesz ten pobrać starszą, bardzo lekką, darmową wersję Reapera 0.999. Nawet nie trzeba jej instalować. Wystarczy, że rozpakujesz ją także darmowym programem 7-zip i odpalisz "z palca". Sprawdź może jak interface na niej pójdzie....
Acha...jest kolejna wskazówka...gdy podłączam kontroler midi Miditech MidiControl2 i definiuje go w Reaperze to tez po chwili jest zwiecha. Zatem to nie kontroler.

Awatar użytkownika
PiteraS

Post autor: PiteraS » sobota 05 kwie 2008, 00:08

Bardzo dziękuję za zainteresowanie i wsparcie!
Niestety...starsza wersja również się zawiesza, tak samo jak nowa, podczas zmian w ustawieniach dotyczących audio/midi. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy jest podłączony Saffire. Od wtorku mam na nowo postawionego Windowsa ze wszystkimi możliwymi update'ami, no, może bez player'ów i explorera, Saffire to samo-maksymalny update. No, ale teraz to już można jego jako źródło problemu częściowo wykluczyć...czyżby komputer?Windows?

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 05 kwie 2008, 01:13

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiteraS

Post autor: PiteraS » sobota 05 kwie 2008, 11:25

...To spróbuj wykluczyć kolejną zmienną. Zamiast Reapera, odpal choćby darmowego Audacity. Jeśli nie będzie problemu, to winę stanowią złe ustawienia w samym Reaperze, albo tego typu "chcochlik z cyklu magii komputerowej". ...
A więc...Audacity działa, ale on nie wykorzystuje np: zewnętrznych VST, ASIO interfejsu, tylko poszczególne wyjścia, tak jak Windows...

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » sobota 05 kwie 2008, 12:02

Czesc

http://allegro.pl/item339458257_cena_firewire_4_pin_i_6_pin_chipsetti_gwfv_okazja.html

podaje Ci linka do PCMCIA z Texas. Kupilem to przyszlo za dwa dni i faktycznie komputer rozpoznaje to jako texas. Ja mam klopot, ze mam trzaski.W kompie mam via. Jedyne co pomogl mi texas to tyle, ze ustawiajac latencje np 5ms nie wiesza sie komputer. Nic wiecej. Powiem Ci tak, ze nie wiem czy to wina Twojego komputera, karty, a moze pogody:) Ja zainstalowalem wszystko co mam na komputerze zony Acer 5320 i mam to samo, dalem inna karte ale nadal mam to samo i z tego co widze to miesza chyba Hypersonic. Natomiast polecam zrobic cos takiego. Zainstaluj co potrzebujesz z programow do muzyki a reszte wylacz w menadzerze urzadzen, tzn lan, wifi i co tam jeszcze masz. Mi to dalo tyle, ze mniej strzela. Generalnie to mam wrazenie, ze chyba trzeba kupic modul. A jeszcze jedno, sciagnij sobie taki programik Notebook hardware control jest za free i ustaw, zeby procek caly czas pracowal na maxa tak mi doradzil kolega no i moze to jest jakies rozwiazanie wlasnie to testuje. Ponoc procek jak sie wzbudza do wiekszego myslenia to taki sprawia trzask. Ale czy to prawda to nie wiem:) Ale wszyscy informatycy jakich dorwalem tez nie wiedza:)

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 05 kwie 2008, 14:57

Post został usunięty.

ODPOWIEDZ