Interfejs audio/MIDI do GIGASTUDIO 3

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
guitarsideman777
Interfejs audio/MIDI do GIGASTUDIO 3

Post autor: guitarsideman777 » piątek 04 kwie 2008, 09:56

Pozdrawiam wszystkich i proszę was o poradę w kwestii dobrania odpowiednich interface Audio/Midi aby połączyć dwa komputery, w jednym sampler GIGASTUDIO 3 ORCHESTRA a w drugim sekwencer Adio/Midi Cubase 4. Wprawdzie pisał o tym Maciej Dobrski w EiS 06/2005 proponując karty Dakota firmy Frontier Design ale upłynęło już kilka lat wraz z postępem w tej dziedzinie i mnogością kart dźwiękowych na obecnym rynku. Pokonałem jeden z najgroźniejszych nowotworów lecząc się niekonwencjonalnie i właściwie dopiero teraz realizuję swoje marzenia o studio w zaciszu domowym. Nie znam obecnej opini Pana Maćka więc może ktoś udzieli mi w tej dziedzinie fachowej rady.

WG

Re: Interfejs audio/MIDI do GIGASTUDIO 3

Post autor: WG » piątek 04 kwie 2008, 19:07

Dzisiaj ten problem już nie występuje. Większość kart ma dopracowane sterowniki GSIF i GSIF 2. Z tego co wiem sterowniki kart ESI dosyć dobrze współpracują z GS bo sprawdzałem, tak samo RME i pewnie wiele innych.

Prawdopodobnie karty Tascam jako, że to ta sama firma mogą działać najlepiej bo technologia jest ich stronie i oni znają wszelkie tajniki tego formatu ale to też nie jest powiedziane, że tylko Tascam będzie dobrze się tu sprawował.

Najlepiej sprawdź forum o GigaStudio i popatrz na konfiguracje sprzętu ludzi, którzy pracują z tym samplerem, zwykle umieszczają to w swoich sygnaturach.

forum 1

forum 2

ODPOWIEDZ