Witam. Juz kiedyś pytałem o brumienie w przypadku pracy na zasilaczu.
Teraz mam inny uciążliwy kłopot. Podczas rejestracji mowy (wykładu) uzywam interefjsku na USB. Jednocześnie z interfejsu posyłam sygnał do integrowanej karty w laptopie który uzywam do wysyłki w internet poprzez streaming. Problem pojawia sie gdy obie domeny (Interfejs i karta integrowana) są pięte kablami. Dokladnie dzieje sie to w momencie aktywiowania steroników dla ASIO interfejsu (Bo kiedy jest zwyczajnie podłączony to nie piszczy, ale również nagrywac bo muszę aktywowac ASIO w rejetratorze zeby nagrywac). Pojawia sie szum o charakterze lekkiego zaszumionego pisku ( LINK SZUM )
Tego interfejsu nie mozna zewnetrznie zasilac bo nie ma posiada gniazda.
Ale moje pytanie jest czy jest jakaś szansa na wyeliminowanie tego paskudnego zaklucenia? Podkreslam ze interfejs USB nie posiada sterowniików na MME ani na WDM - czyli streaming bezposrednio z niego niemożliwy.
Nie ma rónież znaczenia czy jest podlaczony zasialacz z laptopa czy nie.
Bede ogromnie wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Karta USB + zintegrowana w laptopie - zakłócenia z USB?
Re: Karta USB + zintegrowana w laptopie - zakłócenia z USB?
Dodam jeszcze jeden przykład MP3 (jeden po drugim).
1.Przykład pokazuje sytuacje kiedy Interfejs jest w pięty w USB, ale nie jest połączony kablem sygnałowym (Out o In) ani nie są aktywowane steroniki ASIO w rejestratorze.
2.Tutaj jest połączenie kabla jest, ale nadal nie są aktywowane sterowniki ASIO.
3. Tutaj połączenie jest i są aktywowane steroniki ASIO.
PRZYKLAD 2
1.Przykład pokazuje sytuacje kiedy Interfejs jest w pięty w USB, ale nie jest połączony kablem sygnałowym (Out o In) ani nie są aktywowane steroniki ASIO w rejestratorze.
2.Tutaj jest połączenie kabla jest, ale nadal nie są aktywowane sterowniki ASIO.
3. Tutaj połączenie jest i są aktywowane steroniki ASIO.
PRZYKLAD 2
Re: Karta USB + zintegrowana w laptopie - zakłócenia z USB?
Rozumiem że nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie. Szkoda
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!