Serwis Behringera?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
elejan
Serwis Behringera?

Post autor: elejan » wtorek 04 mar 2008, 12:46

Jestem posiadaczem ultra-curve pro deq 2496 od 3 lat i słyszę w lewym kanale co kilka sekund 3 lub 4 razy takie 'szu szy szu szy " itd. Sprawdziłem kondensatory wyjściowe ,są dobre a dalej to profesjonalna elektronika.W tej sytacji może służyć jako analizator widma.Nie wiem czy serwis takie uszkodzenia naprawia a jeśli znacie jakiś serwis to bedę wdzięczny za namiary.

Awatar użytkownika
łebski

Re: Serwis Behringera?

Post autor: łebski » środa 05 mar 2008, 22:56

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » środa 05 mar 2008, 23:45

Z tego co wiem Behringer nie na w europie serwisu 9bo sie im to nie opłaca) sprzęt jest wymieniany "DO RĘKI" na nowy.
Tak też miałem w przypadku XENYXA 1204FX , w którym padł mi jeden kanał op prawie roku od zakupu.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » czwartek 06 mar 2008, 06:59

...Z tego co wiem Behringer nie na w europie serwisu 9bo sie im to nie opłaca) sprzęt jest wymieniany "DO RĘKI" na nowy.
Tak też miałem w przypadku XENYXA 1204FX , w którym padł mi jeden kanał op prawie roku od zakupu....
a ogolnie byles zadowolony z tego miksera?(oprocz tego ze sie popsul)Zamierzam kupic podobny (1202) a panuja rozne opinie o miks.xenyx
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » czwartek 06 mar 2008, 08:25

......Z tego co wiem Behringer nie na w europie serwisu 9bo sie im to nie opłaca) sprzęt jest wymieniany "DO RĘKI" na nowy.
Tak też miałem w przypadku XENYXA 1204FX , w którym padł mi jeden kanał op prawie roku od zakupu....
a ogolnie byles zadowolony z tego miksera?(oprocz tego ze sie popsul)Zamierzam kupic podobny (1202) a panuja rozne opinie o miks.xenyx...
Zdecydowanie lepszy niż Yamaha MG którego miałem poprzednio pod każdym względem :wykonania, jakości procesora efektów (bije Yamahe na głowę)i brzmienia! Zadnych szymów itp.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » czwartek 06 mar 2008, 09:12

To mnie pozytywnie zadziwiles,bo kazdy mowi ze miksery xenyx mocno szumia.
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 06 mar 2008, 10:06

...To mnie pozytywnie zadziwiles,bo kazdy mowi ze miksery xenyx mocno szumia....

Dodaj że każdy "kto nie używał osobiście tylko słyszał od babci kolegi że jej znajomej z klatki B Xenyx kiedyś szumiał"

Druga kategoria narzekających na mixerki B. to tacy którzy po prostu nie umieją tego podłączyć - więc kiedy w końcu "jakoś" im się ta szuka uda to całość często szumi i skwierczy. No cóż, widziałem już takie cudaczne pomysły że... Midas też by w takich warunkach szumiał, gwaratuję. Jednak za Midasa nie biorą się dyletanci więc nie ma opinii jaki to on "szumiący"

polecam te mixerki, przy fachowej obsłudze, zachowaniu zasad gain structure, prawidłowym połączeniu itd. o szumach nie ma mowy.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ