Witam wszystkich.
Próbuje od jakiegos czasu znalezc sposob na automatyczne stworzenie banku na podstawie istniejacej struktury katalogow. Katalogi te zostaly juz wczesniej posegegowane w odpowiednie grupy (czyli odpowiednio ponazywane). Kazda grupa ma zestaw sampli w formacie wav.
Chcialbym, zeby Kontakt stworzyl (na podstawie mojego katalogu) bank w ktorym bedzie mozliwe przemieszczanie sie po tych instrumentach strzalkami (prawo/lewo), znajdujacymi sie na prawej czesci okna tzw. "Header View".
Przewertowalem instrukcje, rozne fora i nigdzie nie moge znalezc rozwiazania.
Oczywiscie da sie to zrobic przenoszac instrument sztuka po sztuce do nowego banku. A mnie interesuje jak to zrobic automatycznie.
Moze to jest jakas "oczywista oczywistosc", a ja szukam za gleboko...
Moze ktos z Was juz to robil.
Dzieki za jakakolwiek pomoc.
Kontakt i tworzenie banków
Re: Kontakt i tworzenie banków
Moze to jest jakas "oczywista oczywistosc", a ja szukam za gleboko...
Moze ktos z Was juz to robil.
Dzieki za jakakolwiek pomoc.
...
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale już pisze bo to jest oczywiste....chyba
najpierw w peferencjach kontakta zakładka search /db
w tej zakładce zaznacz use custom folders / volume
uaktywni ci się add wtedy podaj lokalizację twoich banków i wyłącz okno preferecji
teraz po lewej stronie kontakta zaznacz database potem rebulit no i jak wyskoczy okno to tam też bedzie rebulid wtedy zeskanuje ci sample programy itd. może to potrwać nawet 30 min.potem w zakładce quick load zaznaczysz multis i tam wyskoczy lokalizacja twoich brzmień zaznaczysz ją i podobnie z banks oraz instruments .
i już....
bardzo chaotycznie ale jak czegoś nie zrozumiałeś to skype goldki
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
... zaznaczysz multis i tam wyskoczy lokalizacja twoich brzmień zaznaczysz ją i podobnie z banks oraz instruments .
i już....
...
Tak to wlasnie robilem, ale gdy wybiore: "New instrument bank from the list" i tam bo tylko to tam widac to otwiera mi pusty panel.
No i jeszcze jedna rzecz. U mnie Rebuild bazy nie trwa tak długo. W zasadzie to pare sekund (katalog ma 36 MB sampli w okolo 350 plikach) i juz. A na zakladce DataBase->Quick Load w Banks mam pod ikonka: tylko katalog z moja nazwa. I moze w przypadku banku tak powinno byc ale jak go tam probuje rozwinac to nic nie pokazuje. Zadnych sampli. Mimo to zaznaczam go (ta krope obo tez) i z menu tak jak wyzej. Nic sie nie dzieje.... Moze wersja 3.0.1 Kontakta ma jakis blad ? Sam juz nie wiem.
i już....
...
Tak to wlasnie robilem, ale gdy wybiore: "New instrument bank from the list" i tam
No i jeszcze jedna rzecz. U mnie Rebuild bazy nie trwa tak długo. W zasadzie to pare sekund (katalog ma 36 MB sampli w okolo 350 plikach) i juz. A na zakladce DataBase->Quick Load w Banks mam pod ikonka:
Czy moze ktos potwierdzic istnienie podobnych problemow w Kontakcie ? Czy moze nikt tego nie uzywa...