Reaper i instrumenty VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Leff
Reaper i instrumenty VST

Post autor: Leff » czwartek 21 lut 2008, 00:48

Kto używa Reapera i instrumentów VST jak Halion? Nie mogę połapać się w konfiguracji midi.Gdy w utworzonej ścieżce uruchomi się Haliona, można automatycznie stworzyć konfigurację ścieżek przyporządkowanych kanałom Midi oraz wyjściom Haliona na ścieżki audio. Nie mam jednak pojęcia jak zrobić, by po kliknięciu na ścieżkę oznaczoną np "midi 2" (do której jest niby przyporządkowany kanał 2 midi) odezwało się brzmienie z Haliona przypisane do kanału 2. Cały czas słychać tylko brzmienie z kanału 1. W instrukcji nic o tym nie ma. Może ktoś wie o co tu chodzi?
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Re: Reaper i instrumenty VST

Post autor: Elven » czwartek 21 lut 2008, 20:31

...Kto używa Reapera i instrumentów VST jak Halion? Nie mogę połapać się w konfiguracji midi.Gdy w utworzonej ścieżce uruchomi się Haliona, można automatycznie stworzyć konfigurację ścieżek przyporządkowanych kanałom Midi oraz wyjściom Haliona na ścieżki audio. Nie mam jednak pojęcia jak zrobić, by po kliknięciu na ścieżkę oznaczoną np "midi 2" (do której jest niby przyporządkowany kanał 2 midi) odezwało się brzmienie z Haliona przypisane do kanału 2. Cały czas słychać tylko brzmienie z kanału 1. W instrukcji nic o tym nie ma. Może ktoś wie o co tu chodzi?
Pozdrawiam - Leff...

Reapera nie uzywalem juz ze sto lat, ale cos mi swita, ze trzeba kazdej sciezce MIDI ustawic channel 1. Sprobuj czy zadziala, jesli nie to mnie opiepsz >:)

Leff

Re: Reaper i instrumenty VST

Post autor: Leff » czwartek 21 lut 2008, 23:41

Reapera nie uzywalem juz ze sto lat, ale cos mi swita, ze trzeba kazdej sciezce MIDI ustawic channel 1. Sprobuj czy zadziala, jesli nie to mnie opiepsz >:)...
Dzięki, sprawdzę, ale chyba dopiero w weekend ;)
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ