Małe pytanko

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kowalik
Małe pytanko

Post autor: kowalik » czwartek 21 lut 2008, 02:12

Panowie, zwracam sie do Was bo juz mnie krew zalewa, podpowiedzcie... w jakim programie "przewale" plyte loopow na format Acid'a? Czy istnieje taka mozliwosc, by zrobic to na kilkudziesienciu plikach na raz??? Pozdrawaim i doradźcie coś

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Małe pytanko

Post autor: Dobmatt » czwartek 21 lut 2008, 07:01

Tej samej firmy popularny edytor Sound Forge ma specjalny zestaw narzędzi do "zakwaszania" pętli audio. Tzw. batch processing nie przyda się, bowiem spedcyficzne parametry pętli ACID muszą być determinowane indywidualnie (np. ilość taktów, ew. tonacja).

Skoro jednak korzystasz z ACID'a, to dlaczego nie robisz zakwaszania tam?
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

kowalik

Post autor: kowalik » czwartek 21 lut 2008, 08:08

Nie nie, inaczej moze powiem. Dokladniej to chodzi mi o to, by po otwarciu w Sonar 7 Loop Explorer'a, klikjac sobie strzałkami "przelatywac" w czasie rzeczywistym lupiki (z włączona funkcja Auto-Preview), tak by byly odtwarzane wraz z caloscia projektu i w tempie projektu. Gdy projekt jest w tempie 134 bpm, a loop ma oryginalnie tempo 142 wychodzi "kaszanka", musze wrzucic loopa na track, pozniej wiadomo Ctrl+L i dopiero lupik gra w tempie..., z tąd moje pytanko.

kowalik

Post autor: kowalik » czwartek 21 lut 2008, 20:40

Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale cos mi chodzi po glowie ze kiedys kiedys, byl taki programik dodany do EiS. Chyba byl opis ze nadpisuje na loopach format Acida, czy cos takiego..., ale nie twierdze ze sie nie myle. Moze ktos bedzie pamietal o co chodzilo i co to byl za sofcik.

ODPOWIEDZ