Supernova - jak zablokować kanał MIDI w multitimbral?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Punciulek
Supernova - jak zablokować kanał MIDI w multitimbral?

Post autor: Punciulek » niedziela 17 lut 2008, 11:59

Witam!Mam problem.Posiadam SUPERNOVĄ w racku z angielską instrukcją obsługi.Czy ktoś może mi opisać jak ustawić w niej multitimbral i jak zablokować tym samym niektóre kanały MIDI? W innych sprzętach nie ma większych problemów z tym a w SUPERNOVEJ mam.Dziękuję za pomoc z góry i pozdrawiam wszystkich.Piotr z Gorzowa:)
Witam.Interesuję sie muzyką, komponuję muzykę elektroniczną.

Awatar użytkownika
Q-GEN

Re: Supernova - jak zablokować kanał MIDI w multitimbral?

Post autor: Q-GEN » niedziela 17 lut 2008, 15:25

...Witam!Mam problem.Posiadam SUPERNOVĄ w racku z angielską instrukcją obsługi.Czy ktoś może mi opisać jak ustawić w niej multitimbral i jak zablokować tym samym niektóre kanały MIDI? W innych sprzętach nie ma większych problemów z tym a w SUPERNOVEJ mam.Dziękuję za pomoc z góry i pozdrawiam wszystkich.Piotr z Gorzowa:)...
Witam!
W Supernovej generalnie jest jeden Recive Channel... jeśli wybierzesz numer kanału to działa on dla Programu pojedynczego, jak i dla całej sekcji Performance (multitimbrall). Jest do tego jeden przycisk opisany Performance, a ustawienia masz w MENU.
Natomiast jeśli chcesz jej używać na KILKU kanałach to wybierz OMNI (odbiór WSZYSTKICH kanałów MIDI) i wtedy na wszystkich partach odtworzą się odpowiednie nuty, natomiast możliwości filtrowania kilku kanałów jako takich nie ma... to raczej zaleta workstation Yamahy, Korga czy ROlanda... nie spotkałem sie z taką opcja w żadnym wirtualu
Mam nadzieję że pomogłem, a nie zagmatwałem!

[addsig]
"Rozmowy o muzyce, to jak tańczenie o architekturze". "Nadmiar wiedzy zabija ducha". "SZTUKA poszukiwana! Ktokolwiek wie, ktokolwiek słyszał?..." "Nie myl kamienia węgielnego z węglem kamiennym!"

ODPOWIEDZ