Jaki UPS do studia?
Na co zwreacać uwagę przy zakupie upeesa?
Ewentualnie jakie marki, modele polecacie?
Pozdrawiam.
Re: Jaki UPS do studia?
mam problem podobny, tzn, nie do konca.
obecnie mam jakis maly, nie pamietam ever, forever, everest ?
w poniedzialek sprawdze.
ale jest za slaby.
szukam czegosc mocniejszego a najlepiej od razu do racka.
i tu jest problem. o ile sa mocne/wydajne wolnostojace, to ich odpowiedniki takich mocniejszych rackowe, maja juz wentylatory, no i sa zdecydowanie glosniejsze.
jezeli ew. ktos ma uzywa jakis UPS rackowy, ktory ma w rezyserce, i jest zadowolony, w sensie ze jest cichy i nie przeszkadza w pracy, to niech da znac, firma/model/co kolwiek
pozdrawiam
Polskie Radio SA
to raczej sprzet na 15-45 minut do ukonczenia waznych danych i przerwania pracy
chyba ze postawisz sobie zasilacz awaryjny albo pradnice(ale to juz nie male koszta)
polecalbym ever i apc - nie mialem problemow z dzialaniem tych dwoch firm
Ja posiadam juz od roku tej firmy i taki model UPS-a http://www.allegro.pl/item301269325_do_80_min_ups_mustek_2000va_usb_rs232_rj11_nowy.html i jestem bardzo zadowolony!
Pozdrawiam
Witam, odkopuję trochę temat, stoję przed wyborem zasilacza UPS do niedużego studia domowego. Coś cichego, estetycznego i ekonomicznego i w sensownych pieniądzach. Wiem, że nie do końca coś takiego istnieje, ale jakie są wasze doświadczenia i na co szczególnie zwrócić uwage kiedy priorytetem nie jest pobór prądu?
Jaki jest w ogóle tor podlączania sprzętu do takiego urządzenia? np Listwa i dopiero do listwy wszystkie urządzenia, czy szukac urządzenia z określoną liczbą gniazd. Nie wiem czy traktować mam to jako urządzenie które ma chronić mnie przed utratą danych czy generalnie przed przepięciami caly sprzęt audio. Jaka moc jest preferowana ? Wiadomo jak to w domowym zaciszu, para monitorów lcd, para monitorów studyjnych, mikser, synth, kontrolery midi , gramofon no i oczywiście komputer.
Z góry dziękuję za pomoc osobom które mogą podzielić się swoim doświadczeniem z obcowania z takmi urządzeniami.
Jeśli możecie polecić również jakieś sprawdzone, filtry (listwy) zasilające do środowiska audio również byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam