Electronic Music Production Course w SAE

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
damasta
Kontakt:
Electronic Music Production Course w SAE

Post autor: damasta » środa 23 sty 2008, 15:50

Witam,

Od wielu lat interesuję się muzyką elektroniczną i okolicami, zajmuję się też produkcja (głównie eksperyment, industrial, ambient itp) i mam pytanie dotyczące kursu wymienionego w temacie, czy ktoś z Was był na takim kursie? Czy warto sie tam wybrać? W tej chwili jestem na studiach (kulturoznawstwo, licencjat), i mam plany by w przyszłym roku wybrać sie na ten kurs. Chciałbym dalej zgłębiac tajniki muzyki elektronicznej, interesuje mnie produkacja, synteza, sound design itp. W Polsce nic podobnego nie ma, no chyba, ze ja nie wiem. Po maturze zdawałem do Poznania na Inżynierię Dźwieku, ale się nie dostałem, za wysokie progi. Pochodzę z małej miejscowości, nie znam osób, nie jestem w żadnym 'środowisku'. Jesli ktoś wie coś na temat tych kursów prosze o informacje.

pozdrawiam,

Kamil
Future is ours.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: Electronic Music Production Course w SAE

Post autor: Miłaszewski » środa 23 sty 2008, 19:46

...Witam,

Od wielu lat interesuję się muzyką elektroniczną i okolicami, zajmuję się też produkcja (głównie eksperyment, industrial, ambient itp) i mam pytanie dotyczące kursu wymienionego w temacie, czy ktoś z Was był na takim kursie? Czy warto sie tam wybrać? W tej chwili jestem na studiach (kulturoznawstwo, licencjat), i mam plany by w przyszłym roku wybrać sie na ten kurs. Chciałbym dalej zgłębiac tajniki muzyki elektronicznej, interesuje mnie produkacja, synteza, sound design itp. W Polsce nic podobnego nie ma, no chyba, ze ja nie wiem. Po maturze zdawałem do Poznania na Inżynierię Dźwieku, ale się nie dostałem, za wysokie progi. Pochodzę z małej miejscowości, nie znam osób, nie jestem w żadnym 'środowisku'. Jesli ktoś wie coś na temat tych kursów prosze o informacje.

pozdrawiam,

Kamil...
Jest wiele ksiazek w jezyku angielskim na temat syntezy - to bardzo obszerny temat.
W SAE w Londynie kurs muzyki elektronicznej opiera sie w duzej mierze a nauce syntezy, protokolu MIDI, itp. Do zadan praktycznych uzywany jest glownie Logic i Virus. W innych oddzialach pewnie bedzie nieco inaczej, np. inny sekwencer itd. Najwiecej dowiesz sie z www.sae.edu
[addsig]

Awatar użytkownika
damasta
Kontakt:

Re: Electronic Music Production Course w SAE

Post autor: damasta » środa 23 sty 2008, 21:00

Witam,

Dziękuję za odpowiedź, sprawdzałem strony SAE, jednak chciałem wiedziec jak to wygląda od strony kogoś kto tam był. I owszem synteza to rozległy temat
Future is ours.

ODPOWIEDZ