Waveterminal 192X, Juli@, MAYA 44 MKII, Echo MIA MIDI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
clavish
Re: Waveterminal 192X, Juli@, MAYA 44 MKII, Echo MIA MIDI

Post autor: clavish » środa 02 sty 2008, 18:40

...............ja mam doswiadczenia tylko z wt192x i to co sobie cenie to:

- bardzo dobre sterowniki (pracuje pod Cubase SL)

- dwa wyjscia stereo - dzieki ktorym moge sie przelaczac pomiedzy dwoma odsluchami (monitorami i zestawm HiFi)

Jak to dwa! Trzy !!! I fakt jest to przydatne ! Gdy zalezec Ci bedzie na odsluchu i ostatecznym brzmieniu podlaczysz sobie sluchawki, hifi, i monitory studyjne i sprytnie bedziesz lawirowal miedzy roznymi systemami na cyfrowym mikserze karty dzwiekowej....
No to jescze jedno pytanie - a gdzie dostac tego Esi 192X ? Nigdzie go nie ma.
*********************************...
Tak sie sklada ze ja go mam. :)...
do sprzedania???
PS... zastanwiam sie takze nad karta ESI Juli@, widze ze parametry ma podobne-chyba ze sie nie znam ;) Dodam ze nie bede nagrywal ani gitar ani mikrofonu, tylko syntezator zewnetrzny i wirtualne.Wazna jest dla mnie niska latencja, wysoka jakosc odtwrzanego i nagrywanego dzwieku i funkcja DirectWire.
I jescze pytanie dotyczace kwestii wplywu fal i innych pierdol na prace karty - czytalem ze np Prodigy 7.1 http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?p543,prodigy-7-1-hifi
ma ochrone przed takimi rzeczami czy Esi 192 lub Esi maja cos takiego?

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 03 sty 2008, 08:51

PS... zastanwiam sie takze nad karta ESI Juli@, widze ze parametry ma podobne-chyba ze sie nie znam ;) Dodam ze nie bede nagrywal ani gitar ani mikrofonu, tylko syntezator zewnetrzny i wirtualne.Wazna jest dla mnie niska latencja, wysoka jakosc odtwrzanego i nagrywanego dzwieku i funkcja DirectWire....

IMO zainteresuj się M-Audio AP192 albo EMU 1212m

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

clavish

Post autor: clavish » czwartek 03 sty 2008, 16:59

...PS... zastanwiam sie takze nad karta ESI Juli@, widze ze parametry ma podobne-chyba ze sie nie znam ;) Dodam ze nie bede nagrywal ani gitar ani mikrofonu, tylko syntezator zewnetrzny i wirtualne.Wazna jest dla mnie niska latencja, wysoka jakosc odtwrzanego i nagrywanego dzwieku i funkcja DirectWire....

IMO zainteresuj się M-Audio AP192 albo EMU 1212m

Pozdro
Groover...
Ten emu 1212m wyglada apetycznie - ale zalezy mi na funkcji directwire - czy jest ona tam? nie znalazlem. A moze jest cos podobnego, cos co sie nazywa inaczej a spelnia ta sama funkcje???

clavish

Post autor: clavish » piątek 04 sty 2008, 12:27

Czy jesli chodzi o karte emu 1212m, to wyglada apetycznie , ale zalezy mi na funkcji directwire - czy jest ona tam? Osobisice nie znalazlem, ale moze jest cos podobnego, cos co sie nazywa inaczej a spelnia ta sama funkcje??? Wie ktos moze???

ODPOWIEDZ