Otóz problem jest nastepujący :w grupie part mixer jezeli zmienie połozenie sówaka np na level to nie ustawia mi mon jednolitej wartości np 110 tylko skacze 105-114 ,nie wiem czy sówak jest uszkodzony czy tylko brudny.Zastanawia mnie jedno czy go nie spryskac jakims kontaktem tylko sie boje.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Roland MC 505 - suwaki szaleją?
Re: Roland MC 505 - suwaki szaleją?
...Otóz problem jest nastepujący :w grupie part mixer jezeli zmienie połozenie sówaka np na level to nie ustawia mi mon jednolitej wartości np 110 tylko skacze 105-114 ,nie wiem czy sówak jest uszkodzony czy tylko brudny.Zastanawia mnie jedno czy go nie spryskac jakims kontaktem tylko sie boje.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
...
A czego tu się bać ? Po to są tego typu sprawy. Oczywiście na początek delikatnie. Moje sprzęty regularnie traktuję takimi wynalazkami
[addsig]
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
...
A czego tu się bać ? Po to są tego typu sprawy. Oczywiście na początek delikatnie. Moje sprzęty regularnie traktuję takimi wynalazkami

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

*******************************************************8
Dzieki ci bardzo adamie uratowałeś mi skórę,portfel i grooveboxa:).
Zadziałało:)
...Otóz problem jest nastepujący :w grupie part mixer jezeli zmienie połozenie sówaka np na level to nie ustawia mi mon jednolitej wartości np 110 tylko skacze 105-114 ,nie wiem czy sówak jest uszkodzony czy tylko brudny.Zastanawia mnie jedno czy go nie spryskac jakims kontaktem tylko sie boje.
Z potencjometrami w Rolandach mam niemile doswiadczenia. Niekiedy sciezki w potencjometrach byly tak przetarte, zenie bylo co probowac czyscic.
Ponadto te potencjometry czesto negatywnie reaguja na preparaty czyszczace, ktore powoduja nadmierne wysychanie sciezki.
Najpierw przedmuchaj dobrze sprezonym powietrzem, by oczyscic suwak i sciezke, a potem ewentualnie probuj czyms przemyc.
Z potencjometrami w Rolandach mam niemile doswiadczenia. Niekiedy sciezki w potencjometrach byly tak przetarte, zenie bylo co probowac czyscic.
Ponadto te potencjometry czesto negatywnie reaguja na preparaty czyszczace, ktore powoduja nadmierne wysychanie sciezki.
Najpierw przedmuchaj dobrze sprezonym powietrzem, by oczyscic suwak i sciezke, a potem ewentualnie probuj czyms przemyc.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
......Otóz problem jest nastepujący :w grupie part mixer jezeli zmienie połozenie sówaka np na level to nie ustawia mi mon jednolitej wartości np 110 tylko skacze 105-114 ,nie wiem czy sówak jest uszkodzony czy tylko brudny.Zastanawia mnie jedno czy go nie spryskac jakims kontaktem tylko sie boje.
Najpierw przedmuchaj dobrze sprezonym powietrzem, by oczyscic suwak i sciezke, a potem ewentualnie probuj czyms przemyc....
witam,posiadam mc 505-tke i szukam kogos,kto moglby mi pomoc troszke z obsluga sekwencera,bo tylko to sprawia mi problem.Chcialbym nagrywac wlasne sekwencje basow i chordow,ale mam instrukcje tylko w j ang,wiec nie do konca obczajam,sprzet jest z uk.Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak mozna zasejwowac ustawienia np patchow oraz efekty przypisane kazdej z partycji....za kazdym razem musze ustawiac od nowa:((czekam na wskazowki.pozdro:)
Najpierw przedmuchaj dobrze sprezonym powietrzem, by oczyscic suwak i sciezke, a potem ewentualnie probuj czyms przemyc....
witam,posiadam mc 505-tke i szukam kogos,kto moglby mi pomoc troszke z obsluga sekwencera,bo tylko to sprawia mi problem.Chcialbym nagrywac wlasne sekwencje basow i chordow,ale mam instrukcje tylko w j ang,wiec nie do konca obczajam,sprzet jest z uk.Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak mozna zasejwowac ustawienia np patchow oraz efekty przypisane kazdej z partycji....za kazdym razem musze ustawiac od nowa:((czekam na wskazowki.pozdro:)
witam,posiadam mc 505-tke i szukam kogos,kto moglby mi pomoc troszke z obsluga sekwencera,bo tylko to sprawia mi problem.Chcialbym nagrywac wlasne sekwencje basow i chordow,ale mam instrukcje tylko w j ang,wiec nie do konca obczajam,sprzet jest z uk.Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak mozna zasejwowac ustawienia np patchow oraz efekty przypisane kazdej z partycji....za kazdym razem musze ustawiac od nowa:((czekam na wskazowki.pozdro:)...
*.*********************
1.Poprostu wybierasz sobie jakis patern z banku user(czyli uzytkownika)podkładasz pod odpowiednie party brzemienia i nagrywasz.Potem wciskasz write -oczywiscie cały czas musi ci się świecic przycisk patern/song-wybierasz odpowiednia komórke potem enter i patern jest zapisany,jeżeli chcesz zapisac patcha to przełaczasz z patern na patch i tak samo i procedura wyglada tak samo jak wyżej.
Pozdrawiam
*.*********************
1.Poprostu wybierasz sobie jakis patern z banku user(czyli uzytkownika)podkładasz pod odpowiednie party brzemienia i nagrywasz.Potem wciskasz write -oczywiscie cały czas musi ci się świecic przycisk patern/song-wybierasz odpowiednia komórke potem enter i patern jest zapisany,jeżeli chcesz zapisac patcha to przełaczasz z patern na patch i tak samo i procedura wyglada tak samo jak wyżej.
Pozdrawiam
...witam,posiadam mc 505-tke i szukam kogos,kto moglby mi pomoc troszke z obsluga sekwencera,bo tylko to sprawia mi problem.Chcialbym nagrywac wlasne sekwencje basow i chordow,ale mam instrukcje tylko w j ang,wiec nie do konca obczajam,sprzet jest z uk.Chcialbym sie rowniez dowiedziec jak mozna zasejwowac ustawienia np patchow oraz efekty przypisane kazdej z partycji....za kazdym razem musze ustawiac od nowa:((czekam na wskazowki.pozdro:)...
*.*********************
Pozdrawiam...
dzieki stary ,faktycznie to dziala:)),juz wgralem kilka fajnych rzeczy,procz tego korzystam jeszcze z Y cs1x,co ulatwia sterowanie groove'm i latwiej jest komponowac i powiem,ze wychodza calkiem przyzwoite rzeczy:)) pozdro
*.*********************
Pozdrawiam...
dzieki stary ,faktycznie to dziala:)),juz wgralem kilka fajnych rzeczy,procz tego korzystam jeszcze z Y cs1x,co ulatwia sterowanie groove'm i latwiej jest komponowac i powiem,ze wychodza calkiem przyzwoite rzeczy:)) pozdro