Udźwiękowienie filmów w M-Powered i LE

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
rdy7
Udźwiękowienie filmów w M-Powered i LE

Post autor: rdy7 » czwartek 29 lis 2007, 02:01

Witam, mam takie oto pytanie.

Jak wyglada sprawa udzwiekawiania filmow w PT M-Powered i LE? Czy w obu wesjach mozna zaimportowac video? Jesli tak, to w jakich formatach. I jeszcze jaka jest roznica miedzy M-powered a LE w kwestii udzwiekawiania. Wiem, ze tylko do LE mozna dokupic zestaw DV Toolkit, ale czy sa jeszcze jakies roznice?

frodo

Re: Udźwiękowienie filmów w M-Powered i LE

Post autor: frodo » czwartek 29 lis 2007, 09:52

...Witam, mam takie oto pytanie.

Jak wyglada sprawa udzwiekawiania filmow w PT M-Powered i LE? Czy w obu wesjach mozna zaimportowac video? Jesli tak, to w jakich formatach. I jeszcze jaka jest roznica miedzy M-powered a LE w kwestii udzwiekawiania. Wiem, ze tylko do LE mozna dokupic zestaw DV Toolkit, ale czy sa jeszcze jakies roznice?...
Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na www.digidesign.com, ze tylko zacytuje jedno zdanie:

If you foresee needing to expand the capabilities of your system to work with sound for picture, you’ll want to choose a Pro Tools LE system and the DV Toolkit™ 2 option (only available for Pro Tools LE), which provides powerful plug-ins and features ideal for post production workflows.

rdy7

Post autor: rdy7 » czwartek 29 lis 2007, 13:36

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na http://www.digidesign.com

Uwierz mi - szukalem wszedzie tych informacji. Moze to, ze ich nie znalazlem to kwestia mojego angielskiego. Rowniez instrukcje do programu przejzalem ale nie dala mi ona jednoznacznej odpowiedzi.

If you foresee needing to expand the capabilities of your system to work with sound for picture, you’ll want to choose a Pro Tools LE system and the DV Toolkit™ 2 option (only available for Pro Tools LE), which provides powerful plug-ins and features ideal for post production workflows.
...

A ta informacje akurat znalazlem, co tez napisalem w swoim poscie.
Chodzi mi glownie o odpowiedz na pytanie, czy do M-Powered i LE da sie zaimportowac video. Mialem okazje byc w studio, gdzie do udzwiekawiania wykorzystywano 2 komputery. Na jednym byl zainstalowanu PT a z drugiego lecialo samo viedo. Stad moje pytanie.

Awatar użytkownika
Di_Monsta

Post autor: Di_Monsta » czwartek 29 lis 2007, 14:13

Witam.

Do PTLE (PC) można zaimportować plik wideo w formacie *.mov

Pozdrawiam,
D_M

ODPOWIEDZ