Witam,
Chciałbym się was spytać jak najlepiej i najtaniej podać do wejścia SPDiF w karcie muzycznej sygnał analogowy tj. dwa odrębne ślady. Potrzebny będzie jakiś dwu kanałowy konwerter A/D z możliwością wysłania sygnału (także dwa ślady) na wejście SPDiF w karcie.
Jakiego konwertera użyć ? Zależy mi na niskiej cenie urządzenia oraz mozliwości sterowania poziomem sygnału wchodzącego do karty.
Poprostu mam 8 śladów audio i chciałbym wykorzystać jeszcze te dwa z SPDiF aby razem móc obsługiwać 10 śladów jednocześnie.
Z góry dziękuję za pomoc,
Freeze
Przetwornik A/D i wysyłka po SPDiF
Średniozaawansowany ;)
Re: Przetwornik A/D i wysyłka po SPDiF
Chciałbym się was spytać jak najlepiej i najtaniej podać do wejścia SPDiF w karcie muzycznej sygnał analogowy tj. dwa odrębne ślady. **********************
Najtaniej - kup na allegro uzywanego MiniDisc-a z wyjsciem SPDIF. Moze miec nawet uszkodzona mechanike, byle sie dalo wlaczyc Record-pause
Najtaniej - kup na allegro uzywanego MiniDisc-a z wyjsciem SPDIF. Moze miec nawet uszkodzona mechanike, byle sie dalo wlaczyc Record-pause
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...
Dzięki za ten pomysł. Sprawdzałem Allegro i niestety jest tam jeden MD z SPDiF coaxial out... za około 500 zł. Czy za tą cenę nie mogę dostać jakiegoś jakiegoś innego rozwiązania dla mojego pytania ? Co jeszcze ewentualnie wchodzi w grę aby użyć SPDiF w mojej karcie ?
Pozdrawiam,
Freeze
...
Dzięki za ten pomysł. Sprawdzałem Allegro i niestety jest tam jeden MD z SPDiF coaxial out... za około 500 zł. Czy za tą cenę nie mogę dostać jakiegoś jakiegoś innego rozwiązania dla mojego pytania ? Co jeszcze ewentualnie wchodzi w grę aby użyć SPDiF w mojej karcie ?
Pozdrawiam,
Freeze
Średniozaawansowany ;)
Co jeszcze ewentualnie wchodzi w grę aby użyć SPDiF w mojej karcie ?
Ja na ten przykład korzystam ze starego dobrego Rolanda VS-880. Mam kartę ESP1010, Roland ma 4 wejścia analogowe i możliwość synchronizacji przez MIDI. Razem daje to 12 śladów analogowych zdejmowanych jednocześnie. Jeżeli chcę odrazu nagrywać wszystko na kompa, to Roland robi za przedwzmacniacz/konwerter dla dwóch śladów, lub daje możliwość zmiksowania czterech analogowych i dwóch cyfrowych ścieżek do jednej stereofonicznej. Nowsze rejestratory HD dają możliwość przerzucenia śladów przez USB. Ja przegrywam zawartość po dwa ślady synchronizując rejestrator przez MIDI.
Ja na ten przykład korzystam ze starego dobrego Rolanda VS-880. Mam kartę ESP1010, Roland ma 4 wejścia analogowe i możliwość synchronizacji przez MIDI. Razem daje to 12 śladów analogowych zdejmowanych jednocześnie. Jeżeli chcę odrazu nagrywać wszystko na kompa, to Roland robi za przedwzmacniacz/konwerter dla dwóch śladów, lub daje możliwość zmiksowania czterech analogowych i dwóch cyfrowych ścieżek do jednej stereofonicznej. Nowsze rejestratory HD dają możliwość przerzucenia śladów przez USB. Ja przegrywam zawartość po dwa ślady synchronizując rejestrator przez MIDI.
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
A z nie za przesadnie drogich rozwiązań możesz zamiast MiniDisca poszukać magnetofonu DCC na Allergio kilka sztuk jest - http://www.allegro.pl/search.php?string=DCC&category=11
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...