PC do studia
lejesz wode......
sprzet dobiera sie wedle swoich mozliwosci i wymagan ale nie ma sie co spuszczac nad super wydajnoscia - nawet jak sie zwraca to ladujesz zbyt duzo kasy......bez sensu
sprzet dobiera sie wedle swoich mozliwosci i wymagan ale nie ma sie co spuszczac nad super wydajnoscia - nawet jak sie zwraca to ladujesz zbyt duzo kasy......bez sensu
Re: PC do studia
Ja mam zamiar osiagnac najlepszy stosunek ceny do jakosci po prostu. Czasem mozna dolozyc 100 zl i miec cos o wieeele lepszego i wtedy warto, a czasem mozna dorzucic 500 zl bez wiekszej roznicy.. Dlatego pytam :) Apropos tych plyt glownych to wszyscy polecaja asus p5b o ile sie nie myle.. Co w niej takiego "muzycznego" ze w wiekszosci postow odpowiadajacych na pytanie typu "jaki komp kupic?" jest wlasnie ta nazwa?
Apropos tych plyt glownych to wszyscy polecaja asus p5b o ile sie nie myle.. Co w niej takiego "muzycznego" ze w wiekszosci postow odpowiadajacych na pytanie typu "jaki komp kupic?" jest wlasnie ta nazwa?...
Nic muzycznego. Pytasz o dobrą płytę główną - wszyscy polecają Ci dobrą płytę główną.
Nic muzycznego. Pytasz o dobrą płytę główną - wszyscy polecają Ci dobrą płytę główną.
......Co w niej takiego "muzycznego" ze w wiekszosci postow odpowiadajacych na pytanie typu "jaki komp kupic?" jest wlasnie ta nazwa?...
Czy zamiast zawracać przyrodzenia pytałeś już aby wyszukiwarek na forum?...
Dlaczego na tym forum nie mozna o nic zapytac bo nikt nie odpowiada, kazdy tylko pisze ze juz bylo? W 1 poscie zaznaczylem wyraznie ze szukalem juz na temat komputerow i na tym forum i na wielu innych ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania bo w kazdym z tych tematow ktos chcial komputer pod siebie , akurat taki ktory mi nie odpowiadal !!
Apropos tej plyty - co w niej dobrego - czy chodzi tu tylko o mozliwosci (odpowiednia ilosc wejsc np PCI , obsluga szybkich podzespolow np fsb 1333) - bo jesli tak to moge poszukac odpowiedniej sam - czy chodzi o jakies chipsety itd, ma lepsze niz inne plyty glowne (na tym juz sie nie znam) ?
Czy zamiast zawracać przyrodzenia pytałeś już aby wyszukiwarek na forum?...
Dlaczego na tym forum nie mozna o nic zapytac bo nikt nie odpowiada, kazdy tylko pisze ze juz bylo? W 1 poscie zaznaczylem wyraznie ze szukalem juz na temat komputerow i na tym forum i na wielu innych ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania bo w kazdym z tych tematow ktos chcial komputer pod siebie , akurat taki ktory mi nie odpowiadal !!
Apropos tej plyty - co w niej dobrego - czy chodzi tu tylko o mozliwosci (odpowiednia ilosc wejsc np PCI , obsluga szybkich podzespolow np fsb 1333) - bo jesli tak to moge poszukac odpowiedniej sam - czy chodzi o jakies chipsety itd, ma lepsze niz inne plyty glowne (na tym juz sie nie znam) ?
wiesz co - jakiejkolwiek bys nie kupil bedzie dobra
byleby miala odpowiednia ilosc zlaczy do twoich potrzeb i obslugiwala poprawnie to z czym ma wspolpracowac
lepsze pozwalaja na podkrecanie i stabilniejsza prace po podkreceniu a takze na wsadzenie dwoch kart graficznych czy wiekszej ilosci dyskow spietych w RAID
do zwyklej pracy wystarczy byle co nawet te najtansze i nie wierze w bajki ze taki ecs czy asrock to gowno
plyta jak kazda inna i swoje podstawowe zadanie spelnia idealnie
dlatego najpierw wybierz sobie procek ram i cala reszte a na koniec dobierz plyte ktora to obsluzy i ewentualnie bedzie miala mozliwosc rozbudowy w przyszlosci o lepszy proc czy ram
byleby miala odpowiednia ilosc zlaczy do twoich potrzeb i obslugiwala poprawnie to z czym ma wspolpracowac
lepsze pozwalaja na podkrecanie i stabilniejsza prace po podkreceniu a takze na wsadzenie dwoch kart graficznych czy wiekszej ilosci dyskow spietych w RAID
do zwyklej pracy wystarczy byle co nawet te najtansze i nie wierze w bajki ze taki ecs czy asrock to gowno
plyta jak kazda inna i swoje podstawowe zadanie spelnia idealnie
dlatego najpierw wybierz sobie procek ram i cala reszte a na koniec dobierz plyte ktora to obsluzy i ewentualnie bedzie miala mozliwosc rozbudowy w przyszlosci o lepszy proc czy ram
a jak nie potrzebujesz super grafiki to wez cos z wbudowana
popatrz tez po gigabyte z seri S3 - tanie i dobre
popatrz tez po gigabyte z seri S3 - tanie i dobre
...a jak nie potrzebujesz super grafiki to wez cos z wbudowana
popatrz tez po gigabyte z seri S3 - tanie i dobre...
jak zakupi z wbudowana grafika to nie podkreci procka jak bedzie taka koniecznosc... niestety...
Moj ostatni PC - ("nieslyszalny")- gdyby ktos potrzebowal wzorca ;) byl w budzie Arctic Cooling Silentum T2 - Pro - jedna z najlepszych za stosunkowo mala kase z wbudowanymi kieszeniami na HDD, Asus P5B, chlodzenie Noctua... pasywna grafika... Geil ddr 2 800 mhz ...
[addsig]
jak zakupi z wbudowana grafika to nie podkreci procka jak bedzie taka koniecznosc... niestety...
Moj ostatni PC - ("nieslyszalny")- gdyby ktos potrzebowal wzorca ;) byl w budzie Arctic Cooling Silentum T2 - Pro - jedna z najlepszych za stosunkowo mala kase z wbudowanymi kieszeniami na HDD, Asus P5B, chlodzenie Noctua... pasywna grafika... Geil ddr 2 800 mhz ...
[addsig]
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
......a jak nie potrzebujesz super grafiki to wez cos z wbudowana
nie wiem na czym będziesz pracował, ale dość zasadne jest wpasowanie karty graficznej z dwoma wyjściami na monitory....
komfort pracy jest nieporównywalny, a kasa niewiele większa....
pozdrawiam
nie wiem na czym będziesz pracował, ale dość zasadne jest wpasowanie karty graficznej z dwoma wyjściami na monitory....
komfort pracy jest nieporównywalny, a kasa niewiele większa....
pozdrawiam
początek....
ale dużo czytam, słucham, szukam....
ale dużo czytam, słucham, szukam....
......a jak nie potrzebujesz super grafiki to wez cos z wbudowana
...
jak bedzie taka koniecznosc to kupi sobie szybszy
mysle ze zdecydowanie wazniejsza rzecza bedzie cisza i chlod niz overclocking...w koncu ma na nim pracowac a nie sie bawic w bicie rekordow
...
jak bedzie taka koniecznosc to kupi sobie szybszy
mysle ze zdecydowanie wazniejsza rzecza bedzie cisza i chlod niz overclocking...w koncu ma na nim pracowac a nie sie bawic w bicie rekordow
Przede wszystkim nie powiedziałeś, jaką kartę/interfejs audio chcesz kupić.
Dla przykladu : procek core2duo E6750 - 1333 fsb, 4mb cache, 2.66
### dobry wybór
Ram : 2048 , 800mhz
Plyta glowna : jakas za ok 500 ktora obsluguje ten procesor i reszte sprzetu
### sprawdź
Twardziel - 300gb, sata2
### dwa twardziele - jeden na system i backupy, drugi do audio
Graficzna - nie potrzebuje dobrej karty graficznej wiec przeznaczam na nia ok 200
### w zasadzie błąd - dorzuć 100 zł i kup coś na GF7600 GS
To wszystko + obudowa, napedy, nagrywarka dvd i inne potrzebne rzeczy wychodzi mi ok 1900-2000zl. Z monitorem pewnie z 2700-2800.
### polecam 2 monitory. Jakby co nie ładuj się w LCD „panoramiczne" 19" o rozdzielczości 1440 x 900 - w pionie nie mieści się mikser Cubase. Minimalna rozdzielczość do 1680 x 1050. Ja kupiłem 2 monitory 19" o standardowej rozdzielczości 1280 x 1024.
Pozdro
Groover
Dla przykladu : procek core2duo E6750 - 1333 fsb, 4mb cache, 2.66
### dobry wybór
Ram : 2048 , 800mhz
Plyta glowna : jakas za ok 500 ktora obsluguje ten procesor i reszte sprzetu
### sprawdź
Twardziel - 300gb, sata2
### dwa twardziele - jeden na system i backupy, drugi do audio
Graficzna - nie potrzebuje dobrej karty graficznej wiec przeznaczam na nia ok 200
### w zasadzie błąd - dorzuć 100 zł i kup coś na GF7600 GS
To wszystko + obudowa, napedy, nagrywarka dvd i inne potrzebne rzeczy wychodzi mi ok 1900-2000zl. Z monitorem pewnie z 2700-2800.
### polecam 2 monitory. Jakby co nie ładuj się w LCD „panoramiczne" 19" o rozdzielczości 1440 x 900 - w pionie nie mieści się mikser Cubase. Minimalna rozdzielczość do 1680 x 1050. Ja kupiłem 2 monitory 19" o standardowej rozdzielczości 1280 x 1024.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl