Compact 4 - miernik sygnału

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kaboom
Re: Compact 4 - miernik sygnału

Post autor: kaboom » czwartek 13 wrz 2007, 01:01

...Witam! zdażyło mi się to dwa razy. Zawsze padała jedna z diód. Po wymianie na nowe problem znikał. ...
Jedna z diód?? Mi padła cała lewa strona......
Kiedy "spłonie" któraś dioda wszystkie powyżej niej nie świecą. Taki to układ. Raz było ciemno od połowy wskaźnika, a raz po całości. Radze sprawdzić diódki (po kolei)

skapiozza

Post autor: skapiozza » czwartek 13 wrz 2007, 10:26

...Niestety trzeszczące potencjometry (Jakaś chińszczyzna - ALHPA) i padające mierniki to popularne usterki
Ale mimo to mikser jest nieoceniony w domowym studio.

Układy odpowiedzialne za prace miernika to popularne LM2901 - jeżeli to one padają to mając stacje lutowniczą czy znajomy serwis RTV, można szybko i tanio naprawić SC4.
...
witam.

U mnie tez (po ponad roku) padla lewa strona...
W rece serwisow rtv to raczej wolalbym nie oddawac mojego Compacta, ale moze polecicie mi miejsce, gdzie mozna to naprawic? Swoj sprzet kupilem za granica. Korzystal ktos moze kiedys z uslug tego serwisu ?

Pozdr.

skapiozza

Post autor: skapiozza » czwartek 13 wrz 2007, 10:29

......Niestety trzeszczące potencjometry (Jakaś chińszczyzna - ALHPA) i padające mierniki to popularne usterki
Ale mimo to mikser jest nieoceniony w domowym studio.

Układy odpowiedzialne za prace miernika to popularne LM2901 - jeżeli to one padają to mając stacje lutowniczą czy znajomy serwis RTV, można szybko i tanio naprawić SC4.
...
witam.

W rece serwisow rtv to raczej wolalbym nie oddawac mojego Compacta, ale moze polecicie mi miejsce, gdzie mozna to naprawic? Swoj sprzet kupilem za granica. Korzystal ktos moze kiedys z uslug tego serwisu ?

Pozdr....
Cholera, przepraszam za bledny http

poprawny:
serwis

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » czwartek 13 wrz 2007, 21:36

witam.

Pozdr....
Cholera, przepraszam za bledny http

poprawny:
serwis...
Łomianki ul. Graniczna. to tam gdzie POLSOUND. To dobry serwis. Przewijałem tam głośniki. Wszystko bezproblemowo.

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 14 wrz 2007, 10:36

A czy wymieniał ktoś z Was potencjometry w C4? te fabryczne to straszny badziew. Lepsze były już w moim Behingerze UB802

Awatar użytkownika
stasiekm

Post autor: stasiekm » piątek 14 wrz 2007, 15:31

w róznych behringerach jakie naprawiałem potencjometry obrotowe zawsze były ALPS, suwaki w starych Panasonic, w nowych wspomniana tandetna ALPHA
o ile suwaki daje sie znaleźć na warszawskim wolumenie to z obrotowymi jest duży problem -żaden z polskich sprzedawców nie dysponuje tak małymi (9mm dla jednosekcyjnego)
znalazłem je ejdynie w ofercie wysyłkowej Disterlec, który niestety dopiero zaczyna w Polsce

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » poniedziałek 01 paź 2007, 21:42

No i mam już naprawiony C4 w domu. Wysłałem go jakis czas temu do muzyczny.pl. Wszystko działa bez zarzutu ale serwis chyba nie obchodził sie delikatnie z mikserem. mikser wrócił w ciężkim stanie, uszczerbane przyciski HPF i Hi-Z, brak jednego wkręta przy gnieździe XLR, niedokręcone wkręty ponieważ jak się okazało gwinty zostały pozrywane. Mikser działa ale serwis to porażka.

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » wtorek 02 paź 2007, 14:08

Nie wiem gdzie je odsyłają. Nie chce mi się pisac do nich. Nie wierzę też żebo to cos dało...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 02 paź 2007, 15:14

nie no w lomiankach to profeska serwis nie jacys amatorzy

to widac ze naprawial jakis burak w domu skoro tak zniszczyl sprzet.....
powinienes zwrocic i rzadac zwrotu kasy bez zadnego ale zglaszajac sprawe gdzie trzeba

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 02 paź 2007, 22:33

Powinieneś jednak napisać od muzyczny.pl i opisać im sprawe. Nawet dla ich dobrej marki takie uwagi nie powinny przechodzić bez echa. Powinni bardziej zwracac uwagę na to, co do nich przychodzi a co wychodzi. To nie są kartofle tylko sprzęt do pracy... Nie omieszkaj poinformować nas jak sprawy będą się toczyć.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ