Compact 4 - miernik sygnału
Witam! mojego compacta dopadła typowa przypadłość tego mikserka, padł wskaźnik diodowy. Wskazuje tylko sygnał prawej strony. Wiem, że wielu forumowiczów miało ten sam problem. Czy ktos sobie poradził z ta usterką metodą "chałupniczą"? Nie za bardzo uśmiecha mi sie wysyłac go do serwisu, jestem zawalony robotą a drugiego C4 nie mam pod ręką.
Re: Compact 4 - miernik sygnału
Ten problem miał prawie każdy ;)
Układ zasilający wskaźniki jest wadliwy, prawdopodobnie zapodaje za duże napięcie. Ja 2x wysyłałem do serwisu, jednak za każdym razem otrzymywałem odpowiedź, że u nich wszystko jest ok (jasne...). Gdy skończyła się gwarancja, rozebrałem mikser - wszystkie układy przy wskaźnikach były spalone... No i teraz muszę sobie bez wskaźników radzić :(
[addsig]
Układ zasilający wskaźniki jest wadliwy, prawdopodobnie zapodaje za duże napięcie. Ja 2x wysyłałem do serwisu, jednak za każdym razem otrzymywałem odpowiedź, że u nich wszystko jest ok (jasne...). Gdy skończyła się gwarancja, rozebrałem mikser - wszystkie układy przy wskaźnikach były spalone... No i teraz muszę sobie bez wskaźników radzić :(
[addsig]
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
...Ten problem miał prawie każdy ;)
...
A co to za serwis? gdzie kupowales mikserek?
...
A co to za serwis? gdzie kupowales mikserek?
W muzyczny.pl - myślałem, że w takim sklepie takie sytuacje nie występują. Ogólnie soundraft chyba całą wielką serię wadliwych SC4 wypuścił, bo temat przewijał się przez forum chyba kilkanaście razy :)
[addsig]
[addsig]
a po jakim czasie do kupienia wystepowaly u was te wady z diodami?? ja swoj mikser używam od ponad roku i wszystko gra... hmmm, mam nadzieje ze nie zapieszam ;]
www.klub.agaton.pl
U mnie po 2 dniach :)
[addsig]
[addsig]
...W muzyczny.pl - myślałem, że w takim sklepie takie sytuacje nie występują. Ogólnie soundraft chyba całą wielką serię wadliwych SC4 wypuścił, bo temat przewijał się przez forum chyba kilkanaście razy :)
...
No wlasnie dziwne bo kupilem jakies dwa lata temu tez w muzyczny.pl C4, w którym po miesiącu padł wskaźnik i bez problemu wymienili mi mikserek na nowy i miałem go jeszcze w tym samym tygodniu w domu. I teraz po półtorej roku w tym wymienionym też padł mi wskaźnik. Mam nadzieję, że nie będą robić problemu, jest jeszcze na gwarancji. Dziwne, że Cie zbyli takim głupim tłumaczeniem...
...
No wlasnie dziwne bo kupilem jakies dwa lata temu tez w muzyczny.pl C4, w którym po miesiącu padł wskaźnik i bez problemu wymienili mi mikserek na nowy i miałem go jeszcze w tym samym tygodniu w domu. I teraz po półtorej roku w tym wymienionym też padł mi wskaźnik. Mam nadzieję, że nie będą robić problemu, jest jeszcze na gwarancji. Dziwne, że Cie zbyli takim głupim tłumaczeniem...
...a po jakim czasie do kupienia wystepowaly u was te wady z diodami?? ja swoj mikser używam od ponad roku i wszystko gra... hmmm, mam nadzieje ze nie zapieszam ;]...
u mnie po miesiącu
u mnie po miesiącu
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
...Witam! mojego compacta dopadła typowa przypadłość tego mikserka, padł wskaźnik diodowy. Wskazuje tylko sygnał prawej strony. Wiem, że wielu forumowiczów miało ten sam problem. Czy ktos sobie poradził z ta usterką metodą "chałupniczą"? Nie za bardzo uśmiecha mi sie wysyłac go do serwisu, jestem zawalony robotą a drugiego C4 nie mam pod ręką....
Witam! zdażyło mi się to dwa razy. Zawsze padała jedna z diód. Po wymianie na nowe problem znikał.
Witam! zdażyło mi się to dwa razy. Zawsze padała jedna z diód. Po wymianie na nowe problem znikał.

...
Jedna z diód?? Mi padła cała lewa strona...

Jedna z diód?? Mi padła cała lewa strona...