Wave Idea Bitstream 3X - co sądzicie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
havier3
Re: Wave Idea Bitstream 3X - co sądzicie?

Post autor: havier3 » piątek 31 sie 2007, 17:40

ok - dzięki Ci wielkie dobry człowieku - masz u mnie piwo....
Albo żeby nie degenerować młodzieży to kawę ci ciacho

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 31 sie 2007, 19:26

...Myślę że się an niego zdecyduję...

Nie namawiam, bo jak już wspomniałem na początku jest to sprzęt raczej dla kogoś, kto tematykę MIDI ma raczej w małym palcu, a brakuje mu tylko odpowiedniego (uniwersalnego) sprzętu.
Dla prostego sterowania pierdołami (choćby z wtykami VSTi) znajdziesz przynajmniej kilkanaście znacznie tańszych modeli innych firm, w tym nawet z jakąś tam klawiaturą. Bitstream pokaże Ci pazury dopiero wtedy, gdy dobrze kumasz Sys-Ex (choćby na potrzeby szybkiej, niekonwencjonalnej akcji w paternach swego instrumentu), lub gdy pracujesz na modułach (zwykle starszych, choć też nie koniecznie) a które nie mają sekwencera, dobrej edycji w temacie LFO i arpeggiatora (tu mój wspomniany kolega "na biegusiu" działa wręcz cuda z dwoma staruszkami - Canvasami SC88 Pro, i to bezprzewodowo).
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » piątek 31 sie 2007, 19:30

......Myślę że się an niego zdecyduję...

Nie namawiam, bo jak już wspomniałem na początku jest to sprzęt raczej dla kogoś, kto tematykę MIDI ma raczej w małym palcu, a brakuje mu tylko odpowiedniego (uniwersalnego) sprzętu.
Dla prostego sterowania pierdołami (choćby z wtykami VSTi) znajdziesz przynajmniej kilkanaście znacznie tańszych modeli innych firm, w tym nawet z jakąś tam klawiaturą. Bitstream pokaże Ci pazury dopiero wtedy, gdy dobrze kumasz Sys-Ex (choćby na potrzeby szybkiej, niekonwencjonalnej akcji w paternach swego instrumentu), lub gdy pracujesz na modułach (zwykle starszych, choć też nie koniecznie) a które nie mają sekwencera, dobrej edycji w temacie LFO i arpeggiatora (tu mój wspomniany kolega "na biegusiu" działa wręcz cuda z dwoma staruszkami - Canvasami SC88 Pro, i to bezprzewodowo).
...
CHyba go kupię ponieważ chociaż narazie nie działam aż tak ostro z MIDI żeby sysexami się bawić w biegu, to wiem z doświadczenia że często musiałem wymieniac sprzęt ponieważ kupowałem taki żeby mi starczył "na teraz", a później brakowało tego i tamtego. DLatego szarpnę sie tym razem i będę miał spokój:) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 31 sie 2007, 19:44

...DLatego szarpnę sie tym razem i będę miał spokój :)...

Cóż, nie mam nic więcej do dodania.
Niestety, nie dam rady szybko coś "zahaczyć", przynajmniej dopóki nie wrócę wreszcie do rubieży .
[addsig]

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 03 wrz 2007, 12:02

...Może szanowna Redakcja zechciałaby napisać o nim słówek choć parę , warto!...

Właśnie doczytałem wrześniowy spis treści i... teścik .
Redakcję przepraszam za namolność, z samym testem (jego zawartością) abolutnie się zgadzam.
[addsig]

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » poniedziałek 03 wrz 2007, 23:58

......Może szanowna Redakcja zechciałaby napisać o nim słówek choć parę , warto!...

Właśnie doczytałem wrześniowy spis treści i... teścik .
Redakcję przepraszam za namolność, z samym testem (jego zawartością) abolutnie się zgadzam.
...
WOW W samą porę!!!! Dzieki wielkie dal Redakcji!!!!

ODPOWIEDZ