Witam. Mam problem z zapamiętywaniem instrumentów VST. O ile Sample Tank zostawia ustawione przeze mnie instrumenty w danym utworze przez zwyczajny SAVE w Cubase to w Edirolu Orchestra czy Super Quartet za każdym wczytaniem projektu muszę znowu przypisywać każdemu kanałowi dane brzmienie. Wkurza mnie to bo z tego co wyczytalem to Cubase ma niby zapisywać ustawienia wszelkie VST wraz z zapisanym projektem. Probowałem też w każdym z instrumentów zapisywać Save instrument i save bank ale i to nie pomaga. Co robic? Szkoda czasu na ciągłe ustawienia.
Wracajac do Sample Tank 2 denerwuje mnie, ze jak wybieram jakis instrument np. na kanale 4 to wybierając barwe przełącza (nie przy każdej barwie) na kanal 1 i sie robi mix (syf) i znowu recznie trza najechac i zmienic na 4. Ufff. Mam nadzieje, ze ktoś pomoże. Z góry dzięki. pozdr.
Jak zapisać instr VST?
Posiadacz Ensoniq\'q TS-12 Komponuję różną muzykę.
Re: Jak zapisać instr VST?
Było już kiedyś na forum, wymienione przez Ciebie instrumenty Edirola po prostu tak mają :( Chyba że wyszedł jakiś update, albo nowsza wersja, o której nie wiem :) pozdrawiam
Re: Jak zapisać instr VST?
O ile dobrze pamiętam, bo dawno nie miałem do czynienia z tymi wtyczkami. Dało się zapisać ustawienia instrumentów przez zapisanie ustawień nie w sekwencerze ale wewnątrz samej wtyczki, gdzieś w opcjach. Przy Orchestral plik wyjściowy miał chyba rozszerzenie .ope
Dało się to zrobić na 100%, ale nie były one wczytywane automatycznie po otworzeniu projektu, tylko należało je załadować ręcznie, również w ustawieniach wtyczki.
- Piotr
Dało się to zrobić na 100%, ale nie były one wczytywane automatycznie po otworzeniu projektu, tylko należało je załadować ręcznie, również w ustawieniach wtyczki.
- Piotr