Jak zapisać instr VST?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
bori
Jak zapisać instr VST?

Post autor: bori » czwartek 23 sie 2007, 10:45

Witam. Mam problem z zapamiętywaniem instrumentów VST. O ile Sample Tank zostawia ustawione przeze mnie instrumenty w danym utworze przez zwyczajny SAVE w Cubase to w Edirolu Orchestra czy Super Quartet za każdym wczytaniem projektu muszę znowu przypisywać każdemu kanałowi dane brzmienie. Wkurza mnie to bo z tego co wyczytalem to Cubase ma niby zapisywać ustawienia wszelkie VST wraz z zapisanym projektem. Probowałem też w każdym z instrumentów zapisywać Save instrument i save bank ale i to nie pomaga. Co robic? Szkoda czasu na ciągłe ustawienia.
Wracajac do Sample Tank 2 denerwuje mnie, ze jak wybieram jakis instrument np. na kanale 4 to wybierając barwe przełącza (nie przy każdej barwie) na kanal 1 i sie robi mix (syf) i znowu recznie trza najechac i zmienic na 4. Ufff. Mam nadzieje, ze ktoś pomoże. Z góry dzięki. pozdr.
Posiadacz Ensoniq\'q TS-12 Komponuję różną muzykę.

Awatar użytkownika
delorjan

Re: Jak zapisać instr VST?

Post autor: delorjan » czwartek 23 sie 2007, 19:30

Było już kiedyś na forum, wymienione przez Ciebie instrumenty Edirola po prostu tak mają :( Chyba że wyszedł jakiś update, albo nowsza wersja, o której nie wiem :) pozdrawiam

Pietro

Re: Jak zapisać instr VST?

Post autor: Pietro » czwartek 23 sie 2007, 19:43

O ile dobrze pamiętam, bo dawno nie miałem do czynienia z tymi wtyczkami. Dało się zapisać ustawienia instrumentów przez zapisanie ustawień nie w sekwencerze ale wewnątrz samej wtyczki, gdzieś w opcjach. Przy Orchestral plik wyjściowy miał chyba rozszerzenie .ope

Dało się to zrobić na 100%, ale nie były one wczytywane automatycznie po otworzeniu projektu, tylko należało je załadować ręcznie, również w ustawieniach wtyczki.

- Piotr

ODPOWIEDZ