Witam wszystkich serdecznie!
Planuję zakup mikrofonu pojemnościowego. W grę wchodzą te dwa modele: Audio-Technica AT-3035 i Oktava MK-319. Mają mi one posłużyć głównie do rejestracji wokali (zarówno męskich, jak i żeńskich) oraz gitar akustycznych. Cena tych mikrofonów jest zbliżona, a moje pytanie jest takie: czy ktoś testował AT3035, a jeśli tak, to co o niej myślicie i jak wypada w porównaniu z osławioną Oktawą? Na temat MK-319 jest masa informacji na forum i z tego co czytałem - bardzo ją sobie chwalicie, odnośnie AT3035 jednak praktycznie nic nie znalazłem :( Na zachodnich forach za to chwalą sobie bardzo AT3035, ale niestety nie znalazłem bezpośredniego porównania go z MK-319.
Który, wg Was, lepiej zakupić (niestety na oba nie mam pieniędzy), który wg Was wypada lepiej przy rejestracji wokali (a może nie ma znacznych różnic(?)), a który przy nagrywaniu akustyków?
Audio-Technica AT-3035 i Oktava MK-319
Re: Audio-Technica AT-3035 i Oktava MK-319
Znalazłem kilka miejsc, w których użytkownicy tych dwóch mikrofonów starali się je porównać i w większości przypadków polecali AT3035.
Co Wy o tym myślicie??
Na AT3035 wokale nagrywali np. ONI (2 pierwsze tracki), ONI (utwory z EP) oraz TEN FACET (wszystkie utwory).
Czy ktoś z Was nagrywa na AT3035 i ma możliwość porównania tych dwóch mikrofonów i ich oceny?
Co Wy o tym myślicie??
Na AT3035 wokale nagrywali np. ONI (2 pierwsze tracki), ONI (utwory z EP) oraz TEN FACET (wszystkie utwory).
Czy ktoś z Was nagrywa na AT3035 i ma możliwość porównania tych dwóch mikrofonów i ich oceny?
Nikt z Was nie nagrywa na AT3035??
niestety nie nagrywam ale kolega ma firmę nagłośnieniową i bardzo sobie chwali wszystkie mikrofony A-T...
ja osobiście zbieram na octavę-wiem,że z nią nie ma kłopotów i dużo osób sprawdziło je w boju...
A-T nie porównywałem więc nie wiem.Octava jest sprawdzona ...tyle...
ja osobiście zbieram na octavę-wiem,że z nią nie ma kłopotów i dużo osób sprawdziło je w boju...
A-T nie porównywałem więc nie wiem.Octava jest sprawdzona ...tyle...
www.studiodapson.freehost.pl
Zgadza się, Oktava jest sprawdzona i chwalona przez wiele osób. Na zachodnich forach jednak bardzo chwalą sobie AT-3035 (b.dobry do wokalu (zarówno śpiewanego, jak i darcia japy;) ), gitary akustycznej, zbierania paczek gitarowych, itd.). Ciekaw byłem czy ktoś z forumowiczów na nim pracował i jakie są odczucia tychże osób. Widzę jednak, że nie jest on tutaj zbyt popularny, hehe ;) A może jednak ktoś się znajdzie, kto zechciałby podzielić się swoimi spostrzeżeniami? ;)