Witam!
Niedługo wyjeżdżam na prawie 2 miesiące, nie będę mieć dostępu do komputera... zabieram ze sobą gitarę (klasyka) i przydałoby mi się jakieś małe urządzenie, na które mógłbym sobie nagrywać podkłady do ćwiczenia i w ogóle nagrywać się, żeby pomysły nie wypadły z głowy etc.
Czy są jakieś takie wynalazki dla muzyków? A jeśli nie to co najlepiej by spełniło swoje zadanie? dyktafon? komórka? mp3? moje doświadczenia z creativem muvo i nokią 3200 są złe, a dyktafony, które widziałem mają wbudowany silny kompresor... może to i przydatne przy zbieraniu haków na politycznych przeciwników, ale muzykę jest w stanie zabić skutecznie.
Czy macie jakieś doświadczenia i możecie polecić konkretne urządzenia?... Aha, chciałbym, żeby cena zamknęła się w kilkuset złotych, nie potrzebuję hiper krystalicznie czystego dźwięku, to ma być tylko pomoc w ćwiczeniu.
Przenośne coś do nagrywania (dyktafon?)
Re: Przenośne coś do nagrywania (dyktafon?)
.za 200 zl kupilem dyktoafon cyfrowy na allegro. Potrzebowalem na wyklady...nie zbiera jednak dobrze glosu z daleka ale okazalo sie,że do pomyslów (szybkich) znalazl sie idealnie.Tylko wciskam i juz:)
jakość jest ok
sa jeszcze " przenosne studia" - patrz EiS i allegro, sklepy muzyczne.Ceny zaczynaja się os 200 zl a przypominaja maly dyktafon.maja lcd itp...mniam
jakość jest ok
sa jeszcze " przenosne studia" - patrz EiS i allegro, sklepy muzyczne.Ceny zaczynaja się os 200 zl a przypominaja maly dyktafon.maja lcd itp...mniam
www.studiodapson.freehost.pl
Ja polecam jakiegoś używanego mini disca + mikrofon, drogo nie wyjdzie, zapewniam...
[addsig]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
......
iriver ifp-89x. na jednej R6 chodzi 20...25h, niezawodny - brak mechaniki, wejscie line in oraz mikrofonowe (z zasilaniem), wbudowany mikrofon, kodowanie do mp3 w bitrate do 320kbps
899 1GB
895 512MB
890 256MB
jest to stary model, nowe rzadko, uzywki 1GB 200...400zl
iriver ifp-89x. na jednej R6 chodzi 20...25h, niezawodny - brak mechaniki, wejscie line in oraz mikrofonowe (z zasilaniem), wbudowany mikrofon, kodowanie do mp3 w bitrate do 320kbps
899 1GB
895 512MB
890 256MB
jest to stary model, nowe rzadko, uzywki 1GB 200...400zl
.........
899 1GB
895 512MB
890 256MB
jest to stary model, nowe rzadko, uzywki 1GB 200...400zl...
Z ciekawości...jakie zasilanie ma wejście w tym iRiverze ?
Aktualnie na @llegro iRiver taki jak mówisz ifp-895 (512MB) - 279zł.
899 1GB
895 512MB
890 256MB
jest to stary model, nowe rzadko, uzywki 1GB 200...400zl...
Aktualnie na @llegro iRiver taki jak mówisz ifp-895 (512MB) - 279zł.
pozdrawiam
Aktualnie na @llegro iRiver taki jak mówisz ifp-895 (512MB) - 279zł....
zasilanie jest ok. 2.8V - zapewnia bezproblemową pracę z typowymi kapsułkami elektretowymi
uprzedzając pytania jak moze byc 2.8V skoro zasilanie jest z jednego paluszka - w srodku jest przetwornica.
przykladowe nagranie z line in:
http://discopolo.waw.pl/muzyka/cd-iriver-320kbps.mp3
to samo zgrane z cd na kompie:
http://discopolo.waw.pl/muzyka/cd-lame3.97.320kbps.mp3
Dzięki za odpowiedzi!
Dziś byłem w sklepie muzycznym i testowałem boss micro br. Wprawdzie cena jest dość wysoka (prawie 900zł), ale funkcjonalność mnie przekonuje. I jakość nagrywanego dźwięku - na ile można to ocenić w sklepie muzycznym - była dobra. Mam tylko jedną wątpliwość:
Tuner nie chciał działać dla najwyższej struny. Dla pozostałych było wszystko ok, tylko to wysokie e było poza jego możliwościami... próbowałem przystawić gitarę bliżej mikrofonu i nic... czy to może być wada konkretnego egzemplarza? niby tuner nie jest najważniejszy, a i jedną strunę to nastroić potrafię ;) ale fajniej mieć sprawny, niż niesprawny...
Czy ktoś z was ma to urządzenie?
A może konkurencja też zrobiła coś w tym stylu? Ja znalazłem tylko jakiegoś zooma, który różni się tym, że jest 200zł droższy...
Dziś byłem w sklepie muzycznym i testowałem boss micro br. Wprawdzie cena jest dość wysoka (prawie 900zł), ale funkcjonalność mnie przekonuje. I jakość nagrywanego dźwięku - na ile można to ocenić w sklepie muzycznym - była dobra. Mam tylko jedną wątpliwość:
Tuner nie chciał działać dla najwyższej struny. Dla pozostałych było wszystko ok, tylko to wysokie e było poza jego możliwościami... próbowałem przystawić gitarę bliżej mikrofonu i nic... czy to może być wada konkretnego egzemplarza? niby tuner nie jest najważniejszy, a i jedną strunę to nastroić potrafię ;) ale fajniej mieć sprawny, niż niesprawny...
Czy ktoś z was ma to urządzenie?
A może konkurencja też zrobiła coś w tym stylu? Ja znalazłem tylko jakiegoś zooma, który różni się tym, że jest 200zł droższy...