Witam.
Jestem pierwszy raz na tym forum i nie ukrywam, że chciałem zasięgnąć opinii osób siedzących w temacie. Od jakiegoś czasu zajmuje się komponowaniem muzyki do amatorskich filmów i planuje teraz zakup syntezatora. Mam do wyboru 2 możliwości: Korg T3 lub Wavestation (słyszałem niejednokrotnie, że oba syntezatory niegdyś używane były do pracy nad ścieżkami filmowymi). Chodzi o to, że lubie raczej ciepłe brzmienia, bardziej naturalne, coś w stylu brzmień jakich używał Vangelis na płycie "Oceanic". Wydaje mi się, że w takim wypadku lepiej będzie zainwestować w T3, które posiada bardzo ciepłe barwy i zdecydowanie więcej naturalnie brzmiących "instrumentów". Wavestation zaś jest typowym syntezatorem i obawiam się, że jego brzmienia mi nie podpasują, będą po prostu zbyt elektroniczne, industrialne. Być może się mylę, dlatego chciałbym dowiedzieć się co sądzi o tym ktoś inny kto miał już doświadczenie z tymi instrumentami.
Korg T3 czy Wavestation
Re: Korg T3 czy Wavestation
Co prawda posiadałem tylko M1 ale zdecydowanie wszedłbym w T3. Swojego czasu był nim zafascynowany CZ.NIEMEN, widziałem Go na wystawie w Wa-wie, na Placu Żelaznej Bramy jak bardzo Mu się ten instrument spodobał. Dość długo używał go na koncertach. Ja zdecydował bym się na T3.
Witam .
No niby tak T3 jest i ok ,ale posłuchaj jescze Ensoniq TS 10. Grałem i gram na Korgach,ale kumpel ma TS 10 i to bardziej do mnie przemawia.
Pozdro...
No niby tak T3 jest i ok ,ale posłuchaj jescze Ensoniq TS 10. Grałem i gram na Korgach,ale kumpel ma TS 10 i to bardziej do mnie przemawia.
Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
-
Dziękuje za rady, napewno w jakimś stopniu zadecydowały o moim wyborze. Padł oczywiście na T3. Wavestation to również świetny synth, ale jego możliwości brzmieniowe jednak mnie odstraszyły - po prostu to nie ten typ brzmień jakie bym słyszał w moich "wypocinach".
Co do TS 10, rzeczywiście piękne brzmienia. Słyszałem jak gada na tym gitara i jest naprawdę powalająca jak na syntezator i bez użycia żadnych zewnętrznych efektów. Niestety TS 10 uważane jest za unikat, nawet na zagranicznych aukcjach, poza tym cena pewnie sporo wyższa od T3:(
Co do TS 10, rzeczywiście piękne brzmienia. Słyszałem jak gada na tym gitara i jest naprawdę powalająca jak na syntezator i bez użycia żadnych zewnętrznych efektów. Niestety TS 10 uważane jest za unikat, nawet na zagranicznych aukcjach, poza tym cena pewnie sporo wyższa od T3:(
Co do TS 10, rzeczywiście piękne brzmienia. Słyszałem jak gada na tym gitara i jest naprawdę powalająca jak na syntezator i bez użycia żadnych zewnętrznych efektów. Niestety TS 10 uważane jest za unikat, nawet na zagranicznych aukcjach, poza tym cena pewnie sporo wyższa od T3:(...
Witam .
Szukaj okazji bo czasem można kupić za dobrą cenę,jesli masz kogoś w Stanach to ci może ktoś pomóc,a jak już będziesz miał to napisz do mnie maila to ci załatwie od mojego kumpla sample do niego.Dobrze mieć dwa dobre klawisze.
Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady