Athlon Duo Core i Nuendo
Witam...
mam pytanie czy podczas pracy na nuendo przy dużym obciążeniu wtyczkami (cpu wg.skali nuendo na ok 50 %) po włączeniu menadżera zadań / wydajność wskaznik obciążenia cpu w tym menadżerze pokazuje tylko jeden rdzeń obciążony a drugi raczej wcale.Czy to normalny obiaw ? Dodam że sesje są ze starego jednordzeniowego kompa.
mam pytanie czy podczas pracy na nuendo przy dużym obciążeniu wtyczkami (cpu wg.skali nuendo na ok 50 %) po włączeniu menadżera zadań / wydajność wskaznik obciążenia cpu w tym menadżerze pokazuje tylko jeden rdzeń obciążony a drugi raczej wcale.Czy to normalny obiaw ? Dodam że sesje są ze starego jednordzeniowego kompa.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
Re: Athlon Duo Core i Nuendo
tylko jeden rdzeń obciążony a drugi raczej wcale.Czy to normalny obiaw ?
Raczej nie - zakladajac, ze nuendo jest w miare nowe i obsluguje oba rdzenie. U mnie w kubusiu wtyczki "rozmieszczaja sie" w miare rownomiernie na oba rdzenie - pod warunkiem, ze sa na innych sladach. Wtyczki zapinane na jeden slad - uzywam do testow Voxengo Redunoise, bo mocno obciaza - obciazaja jeden rdzen, na kolejne slady po jednej - rozkladaja sie w miare rowno.
Raczej nie - zakladajac, ze nuendo jest w miare nowe i obsluguje oba rdzenie. U mnie w kubusiu wtyczki "rozmieszczaja sie" w miare rownomiernie na oba rdzenie - pod warunkiem, ze sa na innych sladach. Wtyczki zapinane na jeden slad - uzywam do testow Voxengo Redunoise, bo mocno obciaza - obciazaja jeden rdzen, na kolejne slady po jednej - rozkladaja sie w miare rowno.
klasyczny klopot poczatkujacych uzytkownikow amd x2 - wgraj sterowniki procesora ze strony amd
aha jest jeszcze jakis amd dual core optimizer....poszukaj na jakims forum komputerowym typu purepc.pl ktory lepszy bo ja nie pamietam ktory wgralem - po jednym z nich zostaje nierozpoznane urzadzenie w menadzerze urzadzen....tak ma byc
moze jest cos takiego na Intela e6600? :)
a może jest coś w preference nuendo??
sie zmienilo i niewiele pomaga (CUBASE)
niestety grembo ale jak wiesz wszystko jest robione przedewszystkim pod intela wiec byc nie musi.......
mam!!!
Devices setup/vst audiobay/expert-multiprocessing musi być zaznaczony
Devices setup/vst audiobay/expert-multiprocessing musi być zaznaczony
no ale ja wlasnie mam E6600 - nawet nie overclockowany (choc mozna - bo mam 18-25 stopni temperatury rdzenia)
juz tu kiedys zglaszalem ze drugi rdzen jest nieaktywny w pracy w wyjatkiem PSP WV (mze to wtyczki powinny byc pisane odpwiednio - juz na poziomie assemb?) oraz Mixdownu.
Byc moze winna jest emu i karta - na firewire VIA - Focus Saffire 26 io
Przyzwyczailem sie do tego lenistwa - choc zamiaruje przejsc na Cubase 4 i licze ze bedzie lepij
juz tu kiedys zglaszalem ze drugi rdzen jest nieaktywny w pracy w wyjatkiem PSP WV (mze to wtyczki powinny byc pisane odpwiednio - juz na poziomie assemb?) oraz Mixdownu.
Byc moze winna jest emu i karta - na firewire VIA - Focus Saffire 26 io
Przyzwyczailem sie do tego lenistwa - choc zamiaruje przejsc na Cubase 4 i licze ze bedzie lepij