Pamięć RAM dla MPC 1000

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: Pamięć RAM dla MPC 1000

Post autor: Zbynia » niedziela 24 cze 2007, 11:30

......ale za 128?bo za tyle to masz 256........
chodzi co o kostke akai czy inną? bo jeśli akai to oni mają tylko 128MB, a za 80 markowej kości 256MB nie kupisz....
bez najmniejszego problemu........allegro chociazby...to stare kosci

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » niedziela 24 cze 2007, 13:42

No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna.

mankimank

Post autor: mankimank » niedziela 24 cze 2007, 16:22

...No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna....
No i kupiłem dzisiaj ifiniona 128 bo nie mieli kingstona i niestety nie dziala przy sprawdzeniu pamięci na pozycji 4 wyświetla jakis błąd a potem system halt!!!
trza bedzie jechać na wgk za tydzień i wymienić
robie bity

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » niedziela 24 cze 2007, 16:23

......No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna....
No i kupiłem dzisiaj ifiniona 128 bo nie mieli kingstona i niestety nie dziala przy sprawdzeniu pamięci na pozycji 4 wyświetla jakis błąd a potem system halt!!!
trza bedzie jechać na wgk za tydzień i wymienić ...
dlatego zalecałem kingstona, na mpc-forums.com każdy je rekomenduje ze działają.

Awatar użytkownika
Cichy_Leonzio

Post autor: Cichy_Leonzio » poniedziałek 25 cze 2007, 16:48

.........No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna....
dlatego zalecałem kingstona, na mpc-forums.com każdy je rekomenduje ze działają....
eh. a czasami nie musisz kupic 256 mb do mpc 1000 a wykryje 128? czy czasami akai nie produkuje pamieci na jednej stronie plytki z innym zestawem polaczen. i czy czasami na mpc forum to nie jest napisane. bo mysle ze tam jest najlepiej wytlumaczone. dokladnie parametry zegara latencje i jest tez napisane 256mb zeby miec 128mb. wpychac mozesz nawet 10gb ramu a i tak mpc 1000 obsluzy 128mb.

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » poniedziałek 25 cze 2007, 16:59

............No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna....
dlatego zalecałem kingstona, na mpc-forums.com każdy je rekomenduje ze działają....
eh. a czasami nie musisz kupic 256 mb do mpc 1000 a wykryje 128? czy czasami akai nie produkuje pamieci na jednej stronie plytki z innym zestawem polaczen. i czy czasami na mpc forum to nie jest napisane. bo mysle ze tam jest najlepiej wytlumaczone. dokladnie parametry zegara latencje i jest tez napisane 256mb zeby miec 128mb. wpychac mozesz nawet 10gb ramu a i tak mpc 1000 obsluzy 128mb....
A widzisz, tego nie doczytałem z tym że ja mam kostkę 128MB i wykrywa mi całość, no chyba że mam kość 256 a o tym nie wiem. Kość nie ma oznaczeń w sumie. Ale dziwne że sklep mi sprzedał taką chyba że się pomylili. Ktoś tu jeszcze tak testował by rozwiać wszelkie wątpliwości?

Awatar użytkownika
Cichy_Leonzio

Post autor: Cichy_Leonzio » poniedziałek 25 cze 2007, 17:35

...............No tak, ale używane, ja porównuje zapakowane fabrycznie markowe. Ale bez znaczenia. Tak czy siak różnica jest kolosalna....
eh. a czasami nie musisz kupic 256 mb do mpc 1000 a wykryje 128? czy czasami akai nie produkuje pamieci na jednej stronie plytki z innym zestawem polaczen. i czy czasami na mpc forum to nie jest napisane. bo mysle ze tam jest najlepiej wytlumaczone. dokladnie parametry zegara latencje i jest tez napisane 256mb zeby miec 128mb. wpychac mozesz nawet 10gb ramu a i tak mpc 1000 obsluzy 128mb....
A widzisz, tego nie doczytałem z tym że ja mam kostkę 128MB i wykrywa mi całość, no chyba że mam kość 256 a o tym nie wiem. Kość nie ma oznaczeń w sumie. Ale dziwne że sklep mi sprzedał taką chyba że się pomylili. Ktoś tu jeszcze tak testował by rozwiać wszelkie wątpliwości?...
rozwiewam wątpliwości : http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?t=26775

ODPOWIEDZ