Witam
Jak najlepiej mozna nagrac i zmiksowac gitare elektryczna by zastapila bas?
Jak zastapic bas gitarą elektryczna w nagraniu?
Re: Jak zastapic bas gitarą elektryczna w nagraniu?
A po co taki manewr?
...A po co taki manewr?...
Potrzebuje dograc bas lecz pod reka mam tylko gitare...
Moze obnizyc octaverem gitare, dodac jakies basowe przydzwieki harmoniczne lub cus.... No nie wiem jak do tego podejsc...
A moze wyjsc ciekawie takie rozwiazanie....
Po to wlasnie taki manewr
Potrzebuje dograc bas lecz pod reka mam tylko gitare...
Moze obnizyc octaverem gitare, dodac jakies basowe przydzwieki harmoniczne lub cus.... No nie wiem jak do tego podejsc...
A moze wyjsc ciekawie takie rozwiazanie....
Po to wlasnie taki manewr
...zrób bas z klawisza , o wiele lepszy efekt będzie, jeżeli juz koniecznie się upierasz, nagraj za pomocą gitary elektrycznej palcami na strunach e,a,d,g to co chciałbyś nagrać na basie, potem daj kompresor, i obniż oktawę w dół, Np waves soundSchifter i potem dołóż procesor basowy typu waves max bass lub rbass w okolicy od 35a 60 Hz i to będzie przypominać nieco bas...ale bas to nadal nie będzie :) Pozdrawiam
- wishmaster
Pytanie takze i u mnie mocno na czasie. Zastanawiam sie nad zakupem tego efektu http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/ z wykorzystaniem WLASNIE
do gitary a nie do basu. Czy ktos juz tracal wioslo tym efektem, i czy brzmienie jest wzgledne, czy nie jest na zmulone?
do gitary a nie do basu. Czy ktos juz tracal wioslo tym efektem, i czy brzmienie jest wzgledne, czy nie jest na zmulone?
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
- Secondhand
... Czy ktos juz tracal wioslo tym efektem, i czy brzmienie jest wzgledne, czy nie jest na zmulone?...
Napewno lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie jakiejs uzywanej badz nowej basówki w cenie tego pudeleczka.
Napewno lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie jakiejs uzywanej badz nowej basówki w cenie tego pudeleczka.
......zrób bas z klawisza , o wiele lepszy efekt będzie, jeżeli juz koniecznie się upierasz, nagraj za pomocą gitary elektrycznej palcami na strunach e,a,d,g to co chciałbyś nagrać na basie, potem daj kompresor, i obniż oktawę w dół, Np waves soundSchifter i potem dołóż procesor basowy typu waves max bass lub rbass w okolicy od 35a 60 Hz i to będzie przypominać nieco bas...ale bas to nadal nie będzie :) Pozdrawiam...
Calkiem ciekawie wychodzi zatosowanie Twej sugesti z waves soundshifter oraz max bass.
Calkiem ciekawie wychodzi zatosowanie Twej sugesti z waves soundshifter oraz max bass.