Stosowałem najtańszą wełne mineralną Rockwool o grubości 5 cm.
Wystarczająco izolowała akustycznie a pomieszczenie było przetłumione, więc z tego zrezygnowałem. W każdym razie jest to bardzo dobre rozwiązanie do salki prób, ewentualnie nagrywania wokali i gitar.
Wata mineralna i pylenie
Re: Wata mineralna i pylenie
...Stosowałem najtańszą wełne mineralną Rockwool o grubości 5 cm.
Wystarczająco izolowała akustycznie a pomieszczenie było przetłumione, więc z tego zrezygnowałem. W każdym razie jest to bardzo dobre rozwiązanie do salki prób, ewentualnie nagrywania wokali i gitar....
tu sie tez zgodze,
dlatego teraz sobie robie panele przenosne 2 na 1,2 m wlansie w srodku welna mineralna 2xpo5 cm, obszyte materialem z jednej strony a z drugiej plyta pilsniowa z nawiertami + w srodek tez plyta.
jak bede chcial zminimalizowac poglos, to odpowiednio je ustawie, jak nie, to je poprostu schowam do innego pomieszczenia, ew przystawie do sciany odwrocone do srodka plyta.
Pozdrawiam
Wystarczająco izolowała akustycznie a pomieszczenie było przetłumione, więc z tego zrezygnowałem. W każdym razie jest to bardzo dobre rozwiązanie do salki prób, ewentualnie nagrywania wokali i gitar....
tu sie tez zgodze,
dlatego teraz sobie robie panele przenosne 2 na 1,2 m wlansie w srodku welna mineralna 2xpo5 cm, obszyte materialem z jednej strony a z drugiej plyta pilsniowa z nawiertami + w srodek tez plyta.
jak bede chcial zminimalizowac poglos, to odpowiednio je ustawie, jak nie, to je poprostu schowam do innego pomieszczenia, ew przystawie do sciany odwrocone do srodka plyta.
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
tu sie tez zgodze,
Pozdrawiam...
Mam podobnie ale zrobiłem z płyty laminowanej na którą z jednej strony nakleiłem gąbke w piramidki. Wygląda genialnie, a przede wszystkim spełnia swoje zadanie.
Dodam tylko że moje panele są z wełny szklanej (NIE mineralnej) i nie ma z nimi żadnego problemu pylenia. Sprawują się wyśmienicie

Producent