Wata mineralna i pylenie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Pająk
Re: Wata mineralna i pylenie

Post autor: Pająk » czwartek 21 cze 2007, 12:07

Stosowałem najtańszą wełne mineralną Rockwool o grubości 5 cm.
Wystarczająco izolowała akustycznie a pomieszczenie było przetłumione, więc z tego zrezygnowałem. W każdym razie jest to bardzo dobre rozwiązanie do salki prób, ewentualnie nagrywania wokali i gitar.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 21 cze 2007, 15:32

...Stosowałem najtańszą wełne mineralną Rockwool o grubości 5 cm.
Wystarczająco izolowała akustycznie a pomieszczenie było przetłumione, więc z tego zrezygnowałem. W każdym razie jest to bardzo dobre rozwiązanie do salki prób, ewentualnie nagrywania wokali i gitar....
tu sie tez zgodze,
dlatego teraz sobie robie panele przenosne 2 na 1,2 m wlansie w srodku welna mineralna 2xpo5 cm, obszyte materialem z jednej strony a z drugiej plyta pilsniowa z nawiertami + w srodek tez plyta.
jak bede chcial zminimalizowac poglos, to odpowiednio je ustawie, jak nie, to je poprostu schowam do innego pomieszczenia, ew przystawie do sciany odwrocone do srodka plyta.

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Pająk

Post autor: Pająk » czwartek 21 cze 2007, 16:42

tu sie tez zgodze,
dlatego teraz sobie robie panele przenosne 2 na 1,2 m wlansie w srodku welna mineralna 2xpo5 cm, obszyte materialem z jednej strony a z drugiej plyta pilsniowa z nawiertami + w srodek tez plyta.
jak bede chcial zminimalizowac poglos, to odpowiednio je ustawie, jak nie, to je poprostu schowam do innego pomieszczenia, ew przystawie do sciany odwrocone do srodka plyta.

Pozdrawiam...
Mam podobnie ale zrobiłem z płyty laminowanej na którą z jednej strony nakleiłem gąbke w piramidki. Wygląda genialnie, a przede wszystkim spełnia swoje zadanie.

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » czwartek 21 cze 2007, 19:24

Dodam tylko że moje panele są z wełny szklanej (NIE mineralnej) i nie ma z nimi żadnego problemu pylenia. Sprawują się wyśmienicie
Producent

ODPOWIEDZ