Dobre strony do umieszczania dorobku
Wstawilem siebie na 'myspace' (doradzony przez mojego kumpla). niestety tylko 4 utwory mozna umieszczac
zapewne jest wiecej dobrych stron w sieci, ostro odwiedzanych , solidnych gdzie umieszczacie swoj dorobek muzyczny.
moge prosic o podpowiedz(i)?
ps. mam nadzieje ze jakiegos punktu regulaminu forum tu nie lamie, co?
zapewne jest wiecej dobrych stron w sieci, ostro odwiedzanych , solidnych gdzie umieszczacie swoj dorobek muzyczny.
moge prosic o podpowiedz(i)?
ps. mam nadzieje ze jakiegos punktu regulaminu forum tu nie lamie, co?
musze zaczac traktowac siebie powazniej
Re: Dobre strony do umieszczania dorobku
chomikuj.pl
bardzo przydatne
bardzo przydatne
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:44 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
- wishmaster
Przyszlosc rozpowszechniania muzyki moze i tak, ale jak w takim wypadku muzyka ma na siebie zarabiac? Trzy czwarte "melomanow" bedzie za free odsluchiwalo, niekiedy z trudem opracowanych kawalkow na przykomputerowych multimedialnych glosniczkach i na tym sprawa
sie konczy. Tworca zlamanego grosza z tego nie ma.
Generalnie ciekawy temat. Prywatnie bardzo by mnie interesowaly sposoby dystrybucji muzyki z pominieciem wytworni. Jakies sensowne systemy internetowej sprzedazy (moze juz istnieja?) nie tylko calych plyt, ale np. wybranych przez klienta z playlisty "singli"... ?
sie konczy. Tworca zlamanego grosza z tego nie ma.
Generalnie ciekawy temat. Prywatnie bardzo by mnie interesowaly sposoby dystrybucji muzyki z pominieciem wytworni. Jakies sensowne systemy internetowej sprzedazy (moze juz istnieja?) nie tylko calych plyt, ale np. wybranych przez klienta z playlisty "singli"... ?
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
..:: Yaseck ::..
Ja zaproponuję klasyk, czyli archive.org. Wprawdzie po angielsku, i uploading plików jest nieco zagmatwany w porównaniu do zwykłych serwisów mp3, ale ma za to ogromne zalety: wrzucanie plików poprzez ftp, nieograniczona przestrzeń dyskowa, pliki pojawiają się natychmiast po zatwierdzeniu zakończenia transferu, brak ograniczeń co do wielkości plików (wrzucać można całe albumy w ape czy flac, a nawet wav, jak ktos woli:)). Wprawdzie niektórzy narzekają na powolny transfer z archive.org, ale ja nie stwierdziłem takiego problemu.
A co do przyszości dystrybucji muzyki: album we flac, ape rozpowszechniany za darmo, konto paypal (i ewentualnie nr konta bankowego) i zachęcenie fanów do wpłacania dowolnych, dobrowolnych sum. Jeśli robimy dobrą muzykę, fani na pewno się odwdzięczą. Bez stresu, bez nacisku, bez wymuszania.
A co do przyszości dystrybucji muzyki: album we flac, ape rozpowszechniany za darmo, konto paypal (i ewentualnie nr konta bankowego) i zachęcenie fanów do wpłacania dowolnych, dobrowolnych sum. Jeśli robimy dobrą muzykę, fani na pewno się odwdzięczą. Bez stresu, bez nacisku, bez wymuszania.
Hmmm...chciałem zauważyć, że w numerze bodajże grudniowym 2006 jest to genialnie opisane...
[addsig]
[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?
W numerze 12/2006 dość szeroko opisaliśmy problematykę publikacji utworów w internecie. Choć MySpace wydaje się być najpopularniejszy, to jednak bałagan jaki panuje na poszczególnych stronach, wyjątkowo nieatracyjny wygląd i stopniowa komercjalizacja tego serwisu odstraszają wielu twórców. Polecam publikację na jednej ze stron prowadzonych przez net-labele. Ich listę znajdziesz na archive.org.
TW
TW
Według mnie najlepszy serwis to www.soundclick.com
I utworów możesz mieć ile chcesz, bez limitów.
Pozdrawiam.
I utworów możesz mieć ile chcesz, bez limitów.
Pozdrawiam.
- Soundscape
- Kontakt:
Prywatnie bardzo by mnie interesowaly sposoby dystrybucji muzyki z pominieciem wytworni. Jakies sensowne systemy internetowej sprzedazy (moze juz istnieja?) nie tylko calych plyt, ale np. wybranych przez klienta z playlisty "singli"... ? ...
Jest stronka CD Baby. Zakładasz konto na Paypal, wysyłasz powiedzmy 100-200-300 (lub ile chcesz i myślisz, że się sprzeda) płyt do nich a Oni to wystawiają na sprzedaż (można podać kwote jaką chcesz dostać za płyte, przeważnie od 5.99 do 14.99$). O ile dobrze pamiętam 40% dla nich, reszta dla ciebie. Są artyści, którzy sprzedają po 300-400 płyt. Bogaty nie będziesz, ale może da radę coś wymienić w studiu lub kupić jakiś sprzęcik
Jest stronka CD Baby. Zakładasz konto na Paypal, wysyłasz powiedzmy 100-200-300 (lub ile chcesz i myślisz, że się sprzeda) płyt do nich a Oni to wystawiają na sprzedaż (można podać kwote jaką chcesz dostać za płyte, przeważnie od 5.99 do 14.99$). O ile dobrze pamiętam 40% dla nich, reszta dla ciebie. Są artyści, którzy sprzedają po 300-400 płyt. Bogaty nie będziesz, ale może da radę coś wymienić w studiu lub kupić jakiś sprzęcik