Problem z CME UF-5

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
M.S
Problem z CME UF-5

Post autor: M.S » piątek 15 cze 2007, 22:00

Witam wszystkich!Mam problem z klawiaturą midi UF-5.Nie mogę grać różnymi brzmieniami przy podziale klawiatury(split).Z tego co wraz z wypocinami wydedukowałem to nie jest to wina klawiatury tylko czegoś nie zrobiłem w kubusiu (Cubase SX 3).Ustawiłem ścieszki na tych samych kanałach co klawiaturę i gram wszystkimi brzmieniami naraz.Proszę o pomoc.Pozdrawiam

Dundig

Re: Problem z CME UF-5

Post autor: Dundig » wtorek 26 cze 2007, 11:04

...Witam wszystkich!Mam problem z klawiaturą midi UF-5.Nie mogę grać różnymi brzmieniami przy podziale klawiatury(split).Z tego co wraz z wypocinami wydedukowałem to nie jest to wina klawiatury tylko czegoś nie zrobiłem w kubusiu (Cubase SX 3).Ustawiłem ścieszki na tych samych kanałach co klawiaturę i gram wszystkimi brzmieniami naraz.Proszę o pomoc.Pozdrawiam ...

Mam ten sam problem tylko, że z mpc 500. Mam powgrywane jakieś sample na padach i chcialbym, żeby na przykład sampel z pada A1 został rozłożony na klawiaturze w róznych tonacjach. Teraz gdy mam załóżmy 3 sample na padach A1, A2, A3 i chce pograć na klawiaturze to na trzech wybranych klawiszach klawiatury slychać te same dźwięki co na mpc bez zmian tonacji :(
Czy wie ktoś co musze zmienić, ustawić?

ODPOWIEDZ