Behringer DI20 DI BOX kupić czy nie?
Witam wszystkich...jestem klawiszowcem,i potrzebuje mieć swój di-box bo gdzie sie nie rusze z parapetem na jakieś pow. granie to jest problem z połaczeniem klawisza z multicorem (wiecie o co mi chodzi),ale nie chce wydac więcej niz 200 zeta.Upatrzyłem sobie tego behringera ma to co chce "wizualnie"ale nie wiem jak jest w praktyce,czy warto wydac na niego te ok.160 pln czy jest cos w tej cenie innego?no i podobno szumi ...ale jeszcze sie nie spotkałem na koncercie żeby w paczkach nic,nie szumiało zwłaszcza jak odpalają swiatła...więc czy to poważna wada tego sprzętu?DZieki za zainteresowanie i odpowiedz....
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.
Re: Behringer DI20 DI BOX kupić czy nie?
...Witam wszystkich...jestem klawiszowcem,i potrzebuje mieć swój di-box bo gdzie sie nie rusze z parapetem na jakieś pow. granie to jest problem z połaczeniem klawisza z multicorem (wiecie o co mi chodzi),ale nie chce wydac więcej niz 200 zeta.Upatrzyłem sobie tego behringera ma to co chce "wizualnie"ale nie wiem jak jest w praktyce,czy warto wydac na niego te ok.160 pln czy jest cos w tej cenie innego?no i podobno szumi ...ale jeszcze sie nie spotkałem na koncercie żeby w paczkach nic,nie szumiało zwłaszcza jak odpalają swiatła...więc czy to poważna wada tego sprzętu?DZieki za zainteresowanie i odpowiedz.......
Zasada jest prosta - masz kasę?? - kup coś lepszego - nie masz?? - bierz behringera; akurat ten budżetówki robi najlepsze (konfrontując np. z jakimiś phonicami czy img stage etc). Napewno nie będzie to jakaś super jakośc choć behringer potrafi czasami zaskoczyć w kategorii jakość = cena.
Pozdr
Zasada jest prosta - masz kasę?? - kup coś lepszego - nie masz?? - bierz behringera; akurat ten budżetówki robi najlepsze (konfrontując np. z jakimiś phonicami czy img stage etc). Napewno nie będzie to jakaś super jakośc choć behringer potrafi czasami zaskoczyć w kategorii jakość = cena.
Pozdr
witam,
mam to cudo , w sumie spełnia swoją rolę, ale szumiejstwo niemiłosierne, jak puścisz na to silny sygnał to jeszce obleci, ale jak już podepniesz jakiegoś basa albo cuś to morza szum... ptaków śpiew. Za to bardzo elestyczne pod względem mozliwych implementacji, za ta kasę to chyba warto, są jeszcze jakies pasywne diboxy od IMG stage line, one nie dopalaja sygnału szumem.., za to podobno tną pasmo. I tak źle i tak niedobrze..
JoU
mam to cudo , w sumie spełnia swoją rolę, ale szumiejstwo niemiłosierne, jak puścisz na to silny sygnał to jeszce obleci, ale jak już podepniesz jakiegoś basa albo cuś to morza szum... ptaków śpiew. Za to bardzo elestyczne pod względem mozliwych implementacji, za ta kasę to chyba warto, są jeszcze jakies pasywne diboxy od IMG stage line, one nie dopalaja sygnału szumem.., za to podobno tną pasmo. I tak źle i tak niedobrze..
JoU
Potwierdzam, ja powymieniałem układy TL064 na TL074

ciekawe czy typowe zasilanie fantomowe wytrzymuje taki podwyższony amperaż, bo pokusiłbym się o taka przeróbkę..
JoU
dzięk iza wyczerpyującą odpowiedź, jeszcze tylko musze znaleźć chętnego do wypożyczenia prof. stacji lutowniczej
JoU
JoU