M-Audio 2496 czy MAYA 44?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
NoRd384
Re: M-Audio 2496 czy MAYA 44?

Post autor: NoRd384 » czwartek 31 maja 2007, 10:17

sam posiadam 1212m i nie mam z nią problemów. To że sterowniki na stronach EMU są z przed kilku laty, nic nie świadczy. W przypadku 1212m wszytko dobrze chodzi na ostatnich sterownikach, wiec nie ma co poprawiać. Natomiast DSP pokładowy wcale nie jest taki zły. Ma wiele bardzo dobrych efektów i gadanie, że są jak w tanim efekcie gitarowym, czy nie ośmieli się ktoś tam użyć tego w mixie, to już przesada. Tak jakby każdy nagrywał światowej sławy muzyków i dysponował idealnymi źródłami dźwięku... bez przesady, jeszcze pare lat temu większość by podniecała sie jakością tych efektów, a dziś każdy robi z siebie milionera, tak jakby było każdego stac na efekt za 5 tys. Naprawdę DSP jest przyzwoity, a mowie to mając odczynienia z TC.Electronic Fireworx. Jak za te pieniądze to naprawdę przyzwoicie.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 31 maja 2007, 11:39

po co maja byc nowe sterowniki skoro stare sa dopracowane i dzialaja jak nalezy??????

bez sensu

dziwek w grach to czesto problem gry a nie karty....w hommV raz mam raz nie mam (emu1212m) i na 100% to wina zjeb....gry a nie karty.....

zreszta kup xfi (tylko nie na gowno viste) i masz i porzadny dziwek porzadna wydajna karte i super dzwiek w grach....

maya?audiophile? :))))wolalbym terrateca mt88 zjadajacego te dwie na sniadanie mimo swojego wieku(genialna i wydajna karta na starym via envy24)

esi obsluguje 2 in/out i to ze jest przekladana to patent a nie jakies cudo - nie ma co myslec o jakis kabelkach bo nie ma szans

Awatar użytkownika
smal108

Post autor: smal108 » czwartek 31 maja 2007, 12:43

Mam w tej chwili Maya 44 i nie mam z nią żadnych ale to żadnych problemów. Jeżeli chodzi o brzmienie - miałem wcześniej delta1010lt (a nawet mamją teraz na chwile w kompie) i nie zauważam różnicy w jakości. Lubię w mayi to, że jak chcę sobie zrobić jakieś niezobowiązujące nagranko na rybkę ( a nie mam pod ręką miksera), wkładam wprost do niej redukcję jack-xlr podłączam mik, włączam w jej b. prostym, intuicyjnym panelu fantom i lecę. Sterowniki b. stabilne. Pozdrawiam!
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » czwartek 31 maja 2007, 13:14

...Mam w tej chwili Maya 44 i nie mam z nią żadnych ale to żadnych problemów. Jeżeli chodzi o brzmienie - miałem wcześniej delta1010lt (a nawet mamją teraz na chwile w kompie) i nie zauważam różnicy w jakości. Lubię w mayi to, że jak chcę sobie zrobić jakieś niezobowiązujące nagranko na rybkę ( a nie mam pod ręką miksera), wkładam wprost do niej redukcję jack-xlr podłączam mik, włączam w jej b. prostym, intuicyjnym panelu fantom i lecę. Sterowniki b. stabilne. Pozdrawiam! ...

Właśnie miałem zadać pytanie czemu ta MAYA jest tak ganiona. Mam te nowiutka, po jakimś czase dokupiłem wyjście na MIDI. Jest super. Mikserek intuicyjny, przejrzysty...walic fantom bo ten mam w preampie ale zawsze to coś. Bardzo dobre przetworniki, ciekawa funkcja directwire. Słaby soft dodają(demówki to se sam moge ściągnąć ) no ale ogólnie rzecz solidna.
Prosze mnie przekonać że kupienie jej w porównaniu z inną (ew z dopłatą) to frajerstwo.
[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 31 maja 2007, 14:39

......E-MU ma cięższe sterowniki co może powodować mniejszą wydajność np. w pracy z wtyczkami w real time.
bzdury z kosmosu....
W odróżnieniu od tego co piszesz poparte testami porównawczymi.

0404 zdecydowanie sobie odpuść, bo się psują.
kolejne steki bzdur... jak masz pecha to Ci św. Boże nie pomoże...
Dane z pewnego sklepu: na sprzedanych 14 kart, 7 wróciło na gwarancji. 3x padł kanał prawy, 4x lewy. "Stekami bzdur" łatwo rzucać, szczególnie jesli nie ma się nic konkretnego do powiedzenia.

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 31 maja 2007, 14:42

...w m-audio masz ten plus ze masz protools'a......
A'propos "steku bzdur", gdzie go masz?

Odpowiem od razu: w sklepie, dotąd nim go sobie nie zakupisz.

ODPOWIEDZ