SoundCraft Compact 4 i EMU 0404

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pianomen
SoundCraft Compact 4 i EMU 0404

Post autor: pianomen » sobota 19 maja 2007, 11:09

Witam

Mam pewien problem.
Kupilem niedawno (miesiac temu) mikser SoundCraft Compact 4 i karte EMU0404.
POdlaczylem 4 jackami mono karte z mikserem (wejscie playback in oraz wyjscie record out).
Wszystko dzialalo pieknie. Zarowno jak podlaczalem klawisze do miksera, oraz jak odluchiwalem dzwiek z kompa (przycisk monitor).
Az do czasu. Nic nie zmieniajac, nic nie grzebiac w ustawieniach karty muz- mikser zaczal nie odtwarzac dzwieku z kompa !!!!
Zawsze jak odsluchiwalem np. mp3 - to rzecz jasna- wskazniki na mikserze- lampki (nie wiem jak to fachowo nazwac) - mi prawidlowo pulsowaly, pokazujac sile dzwieku (na mikserze).
Az do dnia, w ktorym to padlo. mikser nie reaguje na dzwieki z kompa, lampki nie mrugaja. Wciskanie, wyciskanie przycisku monitor oraz wszystkich innych na mikserze, nic nie daje !!!
Kabli laczacych mikser z karta nie ruszalem nic. Ale dla pewnosci teraz jesze raz wszystko podlaczalem, dociskalem. I niestety nic to nie daje. Natomiast -tu wazne!!!!!!! Podlaczylem klawisz do miksera.(w tor stereo -in.) NO i tutaj mikser slyszy sygnal- lampki pulsuja. Slysze wszystko ok w sluchawkach (wpietych w mikser, monitorow nie mam, nie mialem).Jakby problem jest z wejsciem playback in oraz wyjsciem record out (bo tymi dziurami podlaczony jest mikser z emi) Co sie stalo????? Czy moze pomoc przeinstalowanie karty muzycznej? aha- jak wlaczam jakas muzyke na kompie-to wewnetrzny panel/mikser EMU0404- tez dziala (reaguje, wskazniki sie ruszaja). Problem jest tylko z mikserem zewnetrznym-soundcraftem... Podkreslam raz jescze- nic nie zminialem, nic nie wciskalem, na poczatku,przez prawie miesiac-wszystko pieknie dzialalo. Nie wcisnalem nic przypadkowo na mikserze. nawet juz sprawdzilem wszystkie kombinacje-nic nie pomaga.
PRosze o pomoc. nie wiem- widze tylko jescze przeinstalowanie karty muz i zycie nadzieja, ze tutaaj cos sie pochrzanilo....
pozdrawiam

pianomen

Re: SoundCraft Compact 4 i EMU 0404

Post autor: pianomen » sobota 19 maja 2007, 11:18

ewentualnie- moze schrzanil sie przycisk "monitor" na mikserze Soundcrafta. I wtedy wciskanie nic nie pomga.... ale nie wiem jakim cudem - skoro technicznie na pewno nie uszkodzilem miksera....

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » sobota 19 maja 2007, 11:58

Wina leży ewidentnie po stronie 0404. Czesto uzytkownicy skarżą się na taką dziwną przypadłość tej karty. Niestety potrafi od czasu do czasu zamilknąć jak grób... Pomaga ponoć przeinstalowanie sterowników i patchmixa. Twój sc4 na 99% jest ok. pozdro!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

pianomen

Post autor: pianomen » sobota 19 maja 2007, 13:02

Wyinstalowalem Pathmixa, wywalilem wszystkie foldery po emu. pozniej zainstlaowalem wszystko od nowa. i gra !!!!!!!!! Dziala !!!!
Kolego- miales racje !!!
Dziekuje serdecznie !!!!
ps. nie ma to jak pomoc wzajemna !!!Trtzymajcie sie !!!!!

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 19 maja 2007, 16:02

restart by pomogl....a tak wogole wgraj najnowsze sterowniki do emu....

pack3r

Post autor: pack3r » sobota 19 maja 2007, 19:22

Ja natomiast mam taki problem, który nie przeszkadza, ale denerwuje, że w sumie prawie nowe urządzenie i już nie działają diody wskaźnika wysterowania. Często się to zdarza w tym sprzecie?

pack3r

Post autor: pack3r » sobota 19 maja 2007, 19:22

Ja natomiast mam taki problem, który nie przeszkadza, ale denerwuje, że w sumie prawie nowe urządzenie i już nie działają diody wskaźnika wysterowania. Często się to zdarza w tym sprzecie?

Awatar użytkownika
Secondhand

Post autor: Secondhand » sobota 19 maja 2007, 20:00

A włączony masz "monitor"?

pack3r

Post autor: pack3r » sobota 19 maja 2007, 20:05

...A włączony masz "monitor"?...
tak, moze jeszcze zapytaj czy podlaczylem zasilanie :D

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » niedziela 20 maja 2007, 07:28

...restart by pomogl....a tak wogole wgraj najnowsze sterowniki do emu.......
Sam restart w żaden sposób nie pomaga. Poza tym chyba każdy ma najnowsze sterowniki bo "najnowsze" są sprzed dwóch lat
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ