Witam wszystkich forumowiczów
otóż w/w konfiguracji mam mały problem ze sterowaniem wszystkimi parametrami: Mogę sterować parametrem MUTE i głośnością od 1-32 track'u
Tutaj w zasadzie też jest drobna niewiadoma. Jeżeli w cubase zdefiniuje 32 tracki to tak jak mówię wszystkie można regulować w 01V oprócz hebla „stereo out”. Kiedy natomiast utworzę np. tyko 2 tracki wtedy sytuacja wygląda tak
cubase 01V
trak1 ch1
trak2 ch2
stereo in ch3
stereo out ch4
W dokumentacji cubase jest natomiast napisane, że można jeszcze sterować wysyłkami send (1-6 w cubase) przy pomocy auxów 1-4 i wysyłek efektów 1 i 2 w 01V,
oraz parametrami korekcji na kanałach w Cubase przy pomocy regulatorów w 01V
U mnie niestety ani sendy ani korekcja nie chce drgnąć. O ile dobrze rozumiem (w sumie słabiutki mój angielski :) ) to w jednym zdaniu w instrukcji cubase zastrzegają, że nie we wszystkich przypadkach wszystkimi parametrami będzie można sterować.
W mikserze 01V mam włączone w midi wysyłkę i powrót „MIDI Parameter Change” reszta komunikatów wyłączona. Zarówno wysyłka jak i powrót na kanale 1
Proszę Was o pomoc w powyższej kwestii, przyjemnie byłoby sterować kilkoma parametrami w trochę szybszy/wygodniejszy sposób
pozdrawiam
Sterowanie cubase sx przy pomocy Yamaha 01V
Re: Sterowanie cubase sx przy pomocy Yamaha 01V
zapomniałem dodać że kwestia dotyczcy cubase SX 2
poprawiam również przysłowiową tabelkę niestety została zapisana na forum trochę nieczytelnie, może tym razem będzie lepiej
cubase - 01V
trak1 - ch1
trak2 - ch2
stereo in - ch3
stereo out - ch4
poprawiam również przysłowiową tabelkę niestety została zapisana na forum trochę nieczytelnie, może tym razem będzie lepiej
cubase - 01V
trak1 - ch1
trak2 - ch2
stereo in - ch3
stereo out - ch4
Re: Sterowanie cubase sx przy pomocy Yamaha 01V
Witam ponownie
czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?. Jaki parametr odpowiada za obsługę sendów i korkcji w w/w programie i urządzeniu
Próbowałem już różnych ustawień i niestety bez rezultatu
Ponownie proszę Was o pomoc
pozdrawiam
czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?. Jaki parametr odpowiada za obsługę sendów i korkcji w w/w programie i urządzeniu
Próbowałem już różnych ustawień i niestety bez rezultatu
Ponownie proszę Was o pomoc
pozdrawiam